Mentalist-sarjan Simon Baker: Olen liian lyhyt Bondiksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Mentalistin Simon Baker: Olen liian lyhyt Bondiksi

Simon Baker: Mentalist, MTV3 klo 21.00

Simon Baker näyttelee Patrick Janea menestyssarjassa Mentalist.

3.2.2011 11:36

Simon Baker näyttelee Kalifornian poliisin erityisavustajaa Patrick Janea MTV3-kanavalta tänään tauolle jäävässä menestyssarjassa Mentalist

Luonnossa television seksikkäimmäksi mieheksi Amerikassa äänestetty Simon on sekoitus aikuista ja pikkupoikaa. Muutaman metrin päässä istuvan miehen luonnonkiharat ovat vallattomilla laineilla. Rentouden vastapainoksi näyttelijä on pukeutunut asialliseen pukuun, joka saa hänet näyttämään roolihahmoltaan. Kokonaisuuden kruunaavat tummat nörttilasit ja pilke silmäkulmassa.

Simon ei itse innostu Maailman seksikkäin mies -äänestyksistä. Ne saavat hänen teini-ikäisen Stella-tyttärensä pyörittämään silmiään isälleen. -Kaikki tällaiset äänestykset nolostuttavat häntä. Toisaalta, ei ole väliä kuka olet ja mitä teet, teini-ikäiset lapset häpeävät aina vanhempiaan ja kommentoivat heidän tekemisiään. Se on heidän tehtävänsä, Simon hymähtää.

Australialaisen Simonin näyttelijävaimo Rebecca Rigg luki Mentalist-sarjan käsikirjoituksen ja sai miehensä kiinnostumaan roolista. -Minulla on paljon vapauksia, voin kehittää ja täydentää hahmoani haluamaani suuntaan. Patrickia ja minua yhdistää kuiva huumorintaju, Simon selittää.

Patrick ratkaisee sarjassa rikokset älynsä ja ainutlaatuisen tarkan päättelykykynsä avulla. Kotona Simon jättää Patrickin taka-alalle: hän vitsailee vievänsä töistä kotiin ainoastaan palkkakuitin - ja toisinaan pukuja, joita huijaa omakseen. -Tilaan Patrickille pukuja, joista tiedän heti, ettei niitä käytetä kuvauksissa. Kuukauden kuluttua sanon puvuston johtajalle, että jos veisin puvun kotiin, kun sille ei ole käyttöä. Hei, tällä alalla on huolehdittava itsestään! Simon vitsailee.

Todellisuudessa viihdeala huolehtii Simonista hyvin. Mentalist on yksi Amerikan suosituimmista sarjoista, eikä pikkurahasta ole puutetta. Simon saa elokuvakäsikirjoituksia luettavakseen, mutta tarpeeksi haastavaa roolia ei ole löytynyt. -Bondiksi olen liian lyhyt, tai niin minulle väitetään, Simon virnistää.

Mentalistin jättimenestys on vaikuttanut vahvasti Simon Bakerin elämään. Kuvaajien kamerat laulavat, kun hän käy ostoksilla tai kahvilla lapsikatraansa kanssa. -Se voi olla epämukavaa perheelleni. Mutta yleensä ihmiset kunnioittavat sitä, että liikun perheeni kanssa. Los Angeles on kuin julkkisten eläintarha, siellä saa olla aika rauhassa.

Monacon tv-festivaaleilla sarjaansa mainostanut Simon piti matkan aikana perheensä medialta piilossa. Hän kuitenkin puhuu heistä vapautuneesti haastattelussa,  ja kertoo olevansa onnellinen, kun saa seurata lastensa touhuja. -Katson, kun he kiusoittelevat toisiaan ja nauravat keskenään. Siitä tulee valtavan hyvä olla. -Lasteni lisäksi tulen onnelliseksi siitä, että saan nauttia hyvästä viinistä ystävieni kanssa. Yksinkertaiset asiat ovat tärkeitä. Tunne, kun sukellan mereen ja annan suolan kuivua auringossa iholleni tai ne hetket, kun katson auringonlaskua tai myrskypilvien nousemista.

Kotioloissa Patrick ei ole uskaltanut kokeilla ajatustenlukua. -Pitkän parisuhteen salaisuus on siinä, ettei ole salaisuutta. Parisuhde on työtä ja kompromisseja. Se ottaa ja antaa. Eikä onnistumiseen ole oikotietä, Simon pohtii.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?