Matleena Kuusniemi: Nuoret vievät kaikki leffaroolit

Matleena Kuusniemi, 37, palaa valkokankaalle 28. tammikuuta, kun Hella Wuolijoesta kertova Hella W -elokuva saa ensi-iltansa.

22.1.2011 13:42

Matleena esittää elokuvassa Hellan tytärtä Vappu Tuomiojaa, joka kasvaa hyvin etäiseksi jäävän äitinsä varjossa.

Matleena ei halua jäädä 2,5-vuotiaalle pojalleen etäiseksi, ja hän viettääkin paljon aikaa lapsensa kanssa. Matleena päätti tietoisesti vähentää töitään lapsen ollessa pieni.

- Lapsen syntymän jälkeen olen ollut enemmän kotona. Katselen vain sivusta, kun ihmiset tekevät hirveän paljon töitä, ja nautin siitä, että saan olla lapsen kanssa, Matleena sanoo.

Hän kuitenkin myöntää, että freelancer-näyttelijän on vaikea kieltäytyä loistavista työkeikoista elämäntilanteesta riippumatta. Eikä niistä parhaassa iässä kannattaisi välttämättä edes kieltäytyä, sillä Matleena on huomannut, että yli 35-vuotiaille työtarjouksia ei satele enää entiseen malliin.

- Juuri kun olet parhaassa iässä ja tarmoa riittää, niin tajuaa ihmettelevänsä, että eikö täällä ole töitä?

Matleenaa tilanne harmittaa, sillä hän kokee itse kehittyneensä koko ajan näyttelijänä ja ottaisi mielellään lisää haasteita.

- Itselläni on nyt entistä enemmän itsevarmuutta ja ammattitaitoa, eikä vielä ole ehtinyt kauheasti rupsahtaakaan, hän naurahtaa.

- Nuorisoelokuvien jälkeen Suomesta puuttuu aikuisille näyttelijöille suunnattuja elokuvia. Siksi onkin niin raikasta nähdä myös vanhempia ihmisiä tässä Hella W -elokuvassa, Matleena sanoo.

Keskustele alla olevassa kommenttikentässä: Onko yli 35-vuotias näyttelijä liian vanha elokuvatähdeksi?

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?