Puupäähattu-palkinto puettiin Tommi Musturin päähän

Julkaistu:

Yllättävillä näkökulmilla herkutteleva sarjakuva sai tunnustusta, kun Suomen sarjakuvaseura myönsi vuoden 2011 Puupäähattu-palkinnon sarjakuvataiteilija Tommi Musturille.
Musturi tunnetaan notkeasti aiheen ja käsittelytavan mukaan muuntuvasta ilmaisustaan. Painettuun tuotantoon mahtuu niin visuaalisesti tarkkaan hiottuja tarinoita kuin villiäkin hurjemmin räiskiviä piirroskoosteita.

Musturi on yhdessä taiteilijayhteisö Kutikutin kanssa myös sukupolvensa aktiivisimpia toimijoita kustannus- ja näyttelytoiminnan saroilla. Ryhmän masinoimista näyttelyistä lienee merkittävin kolmiulotteisen sarjakuvan mahdollisuuksia luodannut Glömp-X, joka kiersi Eurooppaa kymmenen kaupungin verran.

Läheisimmäksi ja henkilökohtaisimmaksi työkseen Musturi luonnehtii pari vuotta sitten ilmestynyttä Samuelin matkassa -albumia.

- Sarjakuva sai alkunsa, kun luonnostelin erilaisia hahmoja ja yksi niistä päätti ryhtyä kuljettamaan tarinoita, vieläpä itselleni varsin ongelmallisista ja monipiippuisista aiheista. Miljöö puolestaan sai vaikutteita Afrikasta, jossa olin samoihin aikoihin opettamassa sarjakuvantekoa.

Musturi ennustaa Samuelin matkoille entistäkin parempaa jatkoa, mutta sitä ennen on valisteltava Kutikutin Ranskassa ja Sveitsissä nähtävää yhteisnäyttelyä.

Lisäksi on työn alla pelkästään palkitun omista töistä koostuva näyttely, joka tulee esille Euroopan merkittävimpiin kuuluvan Fumetto- sarjakuvafestivaalin yhteydessä Lutzernissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt