John Lennonin ensiauto huutokaupataan - Viihde - Ilta-Sanomat

John Lennonin ensiauto huutokaupataan

Beatles-legenda John Lennonin ensimmäinen auto, 1965 Ferrari 330 GT Coupe, myytäneen huutokaupassa ensi kuussa Pariisissa.

11.1.2011 22:56

The Wall Street Journalin mukaan huutokauppatalo Bonhams arvioi, että Lennonin entinen auto lähtee uudelle omistajalleen 120 000-170 000 eurolla. Autoasiantuntijoiden mukaan hinta-arviossa on huimasti "julkkislisää", sillä kyseinen malli on Ferrarin vanhoista malleista vähiten rakastettu: parhaimmassakin kunnossa olevat yksilöt eivät maksa yli 80 000 euroa.

Syy epäsuosioon löytyy auton ulkonäöstä. Kun normaalisti Ferrarit muistuttavat edestä päin murisevaa kissaa, haita tai jotakin muuta petoeläintä, kyseinen auto neljine etulamppuineen muistuttaa lähinnä mutaisen lammen pohjassa majailevaa monnia.

John Lennon ehti omistaa huutokaupattavan Ferrarin vain vajaan vuoden. Hän osti auton heti saatuaan ajokortin.

Tunnetummaksi hän sen sijaan tuli seuraavasta autostaan, massiivisesta Rolls Royse Phantom V -limusiinistaan. CTV Newsin mukaan Lennon osti mustan auton 1965, maalautti sen keltaiseksi ja koristeli psykedeelisillä kuvioilla.

Tilaustyönä tehdyssä autossa on takapenkit, jotka muuntuvat parisängyksi, puhelin, kannettava jääkaappi, televisio ja mittatilaustyönä tehty äänentoistolaitteisto.

Lennon ja Yoko Ono laivasivat auton Jenkkeihin 1970 ja lainasivat sitä erityistilaisuuksiin muun muassa Rolling Stonesille ja Bob Dylanille.

Psykedeelinen auto, jonka kimppuun aikanaan hyökättiin, koska sen katsottiin olevan loukkaus Englantia kohtaan, on tällä hetkellä näytillä Royal BC -museossa Victoriassa, Kanadassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?