Eicca Toppinen: Tämä on totuus Apocalyptican ja Rammsteinin väleistä

Julkaistu:

Apocalyptica-pomo Eicca Toppinen palasi lomalta Meksikosta vain huomatakseen bändiinsä liittyvän ikävän uutisoinnin.
- Harmittaa erittäin paljon. Tämä on nyt uutisoitu aivan kuin me yhtyeenä olisimme syyllistyneet tavaramerkkirikkomukseen. Tosiasiassa meillä ei ollut asian kanssa mitään tekemistä, Eicca oikoo.

Tapauksessa on kyse Apocalyptican vuoden 2007 World Collide -albumista, jolla vierailivat Rammsteinin laulusolisti Till Lindemann ja Richard Kruspe.  Apojen silloinen levy-yhtiö, Saksan Sony Musicin alla toiminut levymerkki Gun, käytti levyn markkinoinnissa Rammsteinin nimeä yhtyeen tietämättä.

- Olimme sopineet Rammsteinin managerin kanssa täydessä yhteisymmärryksessä, että laulusolistin nimeä saa käyttää, mutta bändin nimeä ei mainita.

- Siitä huolimatta Gunin neropatit saivat päähänsä, että he käyttävät Rammsteinin nimeä. Jostain syystä Gunilla kuviteltiin, että he voisivat muiluttaa mainoksiin mukaan myös Rammsteinin nimen, Eicca taustoittaa tapahtunutta.

- Tämä kaikki tapahtui täysin meidän tietämättämme. Saimme tietää asiasta, kun mainokset ilmestyivät julkisuuteen. Tajusimme heti, että tästä tulee hankaluuksia, sillä mehän tiesimme, mitä olimme Rammsteinin kanssa sopineet. Levy-yhtiö toimi tietoisesti vastoin tekemäämme sopimusta. He joutuivat maksamaan korvauksia Rammsteinille.

Apocalyptica vaihtoi levy-yhtiötä pian tapahtuneen jälkeen.

- Annoimme heille kenkää, joten emme koskaan käyneet keskustelua siitä, miksi he päättivät toimia näin. Jotainhan he pienissä päissään kuitenkin olivat miettineet, koska näin tapahtui.

Jupakka ei
edennyt oikeuteen


Eicca ihmettelee uutisoinnissa myös väitettä siitä, että asia olisi edennyt tuomioistuimeen asti.

- Uutisesta saa sen käsityksen, että meidät on tuomittu oikeudessä. Tosiasiassa asia sovittiin jo sovittelussa eikä se edennyt oikeuteen asti, Eicca kummastelee.

- Kun on kyse tämäntyyppisestä oikeusasiasta, tosiasiat pitäisi tarkistaa erityisen tunnollisesti. Meistähän annetaan nyt täysin perusteetta yhteistyökumppaneina hyvin epämääräinen kuva. Apocalyptica on bändi, mutta myös liikeyritys, jonka luotettavuutta nyt tärvellään tällä tavalla.

Eicca palasi perheensä kanssa viime viikon lopulla lähes kolmen viikon lomalta Meksikosta.

- Vanhempi poikani huomasi tämän jutun netissä. Meille tämä on vanha asia, koska sovimme omalta osaltamme kaiken tähän liittyvän jo vuonna 2007.

Apocalyptican ja Rammsteinin välit ovat kunnossa levy-yhtiön sähläilyistä huolimatta. Viime kesänä bändit soittivat yhdessä festivaaleilla Kanadassa.

- Rammsteinin kundit pyysivät meitä tulemaan lavalle kanssaan parin biisin ajaksi. Olemme Rammsteinin kanssa loistavissa väleissä, Eicca vakuuttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt