Apuva, mitä tyyppejä! Äänestä kaikkien aikojen hauskin sketsihahmo - Viihde - Ilta-Sanomat

Apuva, mitä tyyppejä! Äänestä kaikkien aikojen hauskin sketsihahmo

Mikä sketsihokema on jäänyt kielenkäyttöösi?

5.1.2011 6:11

Muistatko vielä heidät? Äänestä kaikkien aikojen hauskinta sketsihahmoa!

1. Arvi Pontsa Näyttelijä: Kari Heiskanen. Hahmo: Pontsan perhe (Heiskanen, Eeva Litmanen ja Esko Hukkanen) keskustelee kahvipöydän ääressä muun muassa laskiämpärin viennistä ja aikamiespoika Arvin suhteesta Potsi-possuun. Tyhjyyteen tuijotteleva Arvi mökeltää pulla suussa, eikä selvää vastausta saa. Ohjelma: Velipuolikuu. Hokema: En mie saata!

2. Herra 47 Näyttelijä: Pirkka-Pekka Petelius Hahmo: Herra 47 yrittää epätoivoisesti iskeä itselleen naista. Miehen numero tulee hänen ikävuosistaan. Herra 47:llä on oikea nimikin. Hän on Naama Velli, lisäksi miehelle löytyy henkilötiedot nimellä Kaino Velli ent. Lind. Ohjelma: Hei hulinaa, Pulttibois, Manitbois ja Viihdeohjelma Tukholma. Hokema: Sissos saatana. Minä olen miesten mies!

3. Naisen logiikkaa Näyttelijä: Naisen roolissa nähtiin Hannele Lauri. Aviomiestä näytteli Spede Pasanen. Hahmo: Hannele Laurin näyttelemä nainen kyselee mieheltään selitystä asioihin, joita hän ei ymmärrä, kuten siihen, miten tasauspyörästö toimii. Kun mies on selittänyt asian, nainen keksii siihen kuolemattoman logiikan. Ohjelma: Spede show. Hokema: No voi rähmä! (Spede)

4. Touko-Pouko Näyttelijä: Jukka Rasila. Hahmo: Kaksisuuntaista mielialahäiriötä poteva Touko-Pouko juontaa Muksuluuria. Miehen tunnistaa kaljusta, korvien päällä kasvavista hiustupsuista ja kierosilmäisestä katseesta. Ohjelma: Studio Julmahuvi ja JugiStyle. Hokema: Askarrellaan paskarrellaan. Erikoista: Askartelurepertuaariin kuului muun muassa sielu, joka oli musta karvamöykky.

5. James Potkukelkka Näyttelijä: Pirkka-Pekka Petelius. Hahmo: Omituinen setämies mustassa baskerissaan ja pullonpohjasilmälaseissaan joutuu kiipeliin kummallisissa tilanteissa ja herättää ihmisten huomiota karjumalla apuva. Ohjelma: Pulttibois ja Manitbois Hokema: Apuva, apuva, aa-puu-va. Rouva on hyvä vaan. Erikoista: Hahmon suosion lisääntyessä alettiin pelätä, että apuva-huuto lisää väärien hälytysten määrää. Hahmo huusi seitsemän sketsin verran hjelppivä, kunnes palasi apuva-huutoon.

6. Onks Viljoo näkynyt? Näyttelijä: Heikki Kinnunen Hahmo: Valkoiseen, likaiseen paitaan ja sinisiin verkkareihin pukeutunut lippalakkipäinen mies kävelee ympäriinsä viinapullo takataskussa ja kyselee ihmisiltä: ”Onks Viljoo näkynyt?”. Yleensä sketsiin kuuluu pullon tyhjentäminen yhdellä huikalla. Ohjelma: Älywapaa palokunta. Hokema: Onks Viljoo näkynyt? Aha! Joopajoo. No, lycka till!

7. Nasse-setä Näyttelijä: Vesa-Matti Loiri. Hahmo: Lapsia vihaavaa lastenohjelman juontaja, jonka tunnistaa kellastuneesta ylioppilaslakista, räikeästä pikkutakista, tuimasta ilmeestä ja känniääliömäisestä käytöksestä unohtamatta punottavia silmiä ja poskia. Ohjelma: Spede- ja Vesku-show’t. Hokema: Nasse-setä on hyvin, hyvin vihainen.

8. Aki ja Turo Näyttelijä: Aki oli Antti Raivio ja Turo Ville Virtanen. Hahmo: Aki ja Turo ovat teinipoikia, joista vaaleahiuksinen Turo joutuu usein Akin kiusaamaksi. Akin tyyli syntyy farkkupuserosta ja -liivistä ja puolipitkistä ruskeista hiuksista. Kömpelö Turo suosii liian pientä vihreää puseroa ja trumpettihousuja. Ohjelma: Hymyhuulet. Hokema: Auts-töks-töks. Erikoista: Nuoret miehet julkaisivat albumin Lievä kantrihuijaus.

9. Pastori Silli Näyttelijä: Erkki Saarela. Hahmo: Pastori Silli kuuntelee mielellään etenkin ihmisten seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia. Kieltään lipova mies antaa näihin ongelmiin ohjeita vihjaavien eleiden avulla, etenkin jos ongelmista kertoo nainen. Ohjelma: Soitinmenot. Erikoista: Erkki Saarela kertoi IS:n haastattelussa saaneensa kärsiä suositusta hahmosta. Ihmiset tulivat joka paikassa sanomaan, että tee se kielijuttu, Saarela kertoo.

10. Pulkkinen Näyttelijä: Jari Salmi. Hahmo: Isomahainen ja paidaton Pulkkinen avaa ovensa naapurilleen Saulille, jonka elämää hän terrorisoi. Naapurit keskustelevat ovensuussa muun muassa siitä, miksi Saulin kylpyammeessa haisee pahalle Pulkkisen kylpyhetken jälkeen. Ohjelma: Pulkkinen. Hokema: Näin se homma etenee. Erikoista: Pulkkisen pilottijakso on tehty Samaa sukua, eri maata -tv-sarjan lavasteissa.

11. Matti Näsä Näyttelijä: Heikki Silvennoinen. Hahmo: Farkkutakkiin pukeutunut Matti Näsä on tarkkasilmäinen tamperelainen, jolle mikään asia ei ole liian pyhä päiviteltäväksi. Ohjelma: Kummeli. Hokema: Jumankauta juu nääs päivää.

12. Marja Tyrni Näyttelijä: Aku Hirviniemi. Hahmo: Marja Tyrni on räävitön leskirouva Turun Pallivahasta. Hahmo esiintyi Putouksen sketsihahmokilpailussa, jonka yleisöäänestyksen Tyrni voitti. Ohjelma: Putous ja Marja Tyrnin 8Joulushow. Hokema: Suut makiaks. Ihanaa, Suomen kansa. Erikoista: Tyrniltä on ilmestynyt Tortturalli-levy ja leivontakirja.

13. Sivupersoonamies Risto Jarva Näyttelijä: Jope Ruonansuu. Hahmo: Risto Jarva on liikemies, jonka on vaikea pitää sivupersoonansa suuta kiinni. Riston aikomukset ovat hyvät, sivupersoonan eivät. Kun Risto sanoo jotain, sivupersoona sanoo sen toisin. Ohjelma: Jopet-show. Hokema: Esimerkiksi ”Elämä lapsille (snapsille)”.

14. Terve, terve, tässä on Heikki Näyttelijä: Jukka Puotila. Hahmo: Heikki Kahilaa muistuttava mies. Hymyilee leveästi vitivalkoisilla hampaillaan. Ohjelma: Tsa Tsa Tsa. Hokema: Terve terve, tässä on Heikki!

15. Kaido Kuukap Näyttelijä: Kari Hietalahti. Hahmo: Virolaisessa jumppaohjelmassa trikoihin ja nilkkasukkiin pukeutunut Kaido Kuukap liikuttaa Voimlemisen karpsed -jumpparyhmää ja kotikatsojia. Ohjelma: Vintiöt. Hokema: Teretulemast voimlemisen rinki. Kaik yhes koos. Yks, kaks, koli, neli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?