Sofi Oksasen Puhdistus toi miljoonatulot - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin paljon Sofi Oksanen on tienannut Puhdistuksellaan

Jo vuonna 2008 ilmestynyt Puhdistus jatkaa itsepintaisesti menestymistä niin Suomessa kuin maailmallakin.

3.1.2011 15:57

Kirjakauppaliiton uusimpien tilastojen mukaan Sofi Oksasen Puhdistus oli marraskuussa viime vuoden toiseksi myydyin kotimaisen kaunokirjallisuuden kirja, ja koko viime vuoden se keikkui listan neljän kärjessä, huhti- ja toukokuussa jopa ykkösenä.

WSOY:n mukaan Puhdistusta on myyty vuonna 2010 yhteensä noin 50000 ja kaiken kaikkiaan hieman alle 200000 kappaletta.

- Suomen myynti 2010 on ollut häikäisevää. Näin pitkää myyntiä harvemmin tulee, Sofi Oksanen sanoo ilahtuneena.

Menestys tietää myös kilisevää. Oksasen on arvioitu saavan jokaisesta myydystä kirjasta kolme euroa. Näin ollen pelkästään Puhdistuksen kotimaan myynnistä kirjailija on tienannut lähes 600000 euroa.

Lisäksi Oksanen on pokannut Puhdistuksella jo yli 100000 euroa palkintorahoja. Puhdistus valloittaa myös maailmaa kiihtyvällä tahdilla. Sen käännösoikeudet on myyty jo liki 40 maahan, ja maailmanlaajuisesti kirjaa on myyty jo yli 500000 kappaletta - yksin Ranskassa peräti 70000 kappaletta. - Tämä myös todistaa vääräksi aika monet kustannusalan myytit, kuten että lukijat olisivat kiinnostuneita vain uutuuksista - tosi kiva juttu! Toivottavasti kirjakaupatkin ymmärtävät jatkossa pitää hyllyssään myös vanhempia teoksia, Oksanen napauttaa. Sofi Oksasen Finlandia-palkittu Puhdistus löytyy jo ainakin puolen miljoonan lukijan kirjahyllystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?