Kari Tapiolle nimikkokatu Suonenjoelle? - Viihde - Ilta-Sanomat

Kari Tapiolle nimikkokatu?

Kari Tapio osallistui Haiti-konsertin tiedotustilaisuuteen Helsingissä viime tammikuussa.

Kari Tapio osallistui Haiti-konsertin tiedotustilaisuuteen Helsingissä viime tammikuussa.

Julkaistu: 10.12.2010 12:39

Laulajatähti Kari Tapion synnyinkunta Suonenjoki miettii parhaillaan, kuinka muistaa tiistaina edesmennyttä iskelmäsuuruutta.

Nimikkopatsas, nimikkokatu vai nimikkopuisto? Päätöksiä ei ole, mutta kahvipöytäkeskusteluita on Pohjois-Savossa jo käyty.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tarja Pöyhönen kallistuu varovasti nimikkokadun suuntaan.

- Suonenjoelle rakennetaan uusia katuja ja niille pitää keksiä uudet nimet muutenkin, joten voisihan sitä harkita Kari Tapion nimikkokatuakin, Pöyhönen pohtii.

- Työosoitteeni Jalkalantie voitaisiin myös muuttaa Jalkasentieksi tai Klabbintieksi, Pöyhönen heittää huumorilla.

Näillä hän viittaa Kari Tapion oikeaan sukunimeen Jalkaseen ja lempinimeen Klabbiin.

Pöyhösen mukaan voitaisiin myös harkita muistokonserttia kesän Mansikkakarnevaalien yhteyteen.

- Kari Tapio esiintyi niillä usein ja veti aina väkeä pilvin pimein.

Hyppyrimäki Kari Tapion mäeksi?

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reijo Kytölä sanoo, että Suonenjoen johto pohtii Kari Tapion muistamista ensi maanantaina. Mitään esitystä ei vielä ole.

Yksi vaihtoehto on nimetä paikallinen hyppyrimäki Kari Tapion mäeksi, koska mäkihyppy oli legendan rakas harrastus nuorena Suonenjoella. Iso mäki on palanut, mutta pieni puumäki on kunnossa.

- Ei kuulosta hullummalta ajatukselta, Kytölä sanoo.

- Mutta oli päätös mikä hyvänsä, niin lopputuloksen tulee olla tyylikäs. Pidämme Kari Tapiota tyylikkäänä miehenä kaikein kaikkiaan.

Suonenjoki ehti muistaa laulajatähteään täpärästi jo ennen tämän kuolemaa. Suonenjoen kaupunki myönsi Kari Tapiolle itsenäisyyspäivänä Suonenjoki-palkinnon, joka oli tarkoitus luovuttaa laulajalle Varkauden konsertin yhteydessä 19. joulukuuta. Kari Tapio ehti saada tiedon odottavasta palkinnosta ennen kuolemaansa.

Suonenjoen kaupungintalolla on myös Kari Tapion muistokirja, joka luovutetaan laulajan omaisille. Kirjaan kertyi pari sataa nimeä kahdessa päivässä.

Tuoreimmat osastosta