Noomi Rapace näyttelee Lisbeth Salanderia Miehet jotka vihaavat naisia -tv-versiossa - Viihde - Ilta-Sanomat

Noomi Rapace on erilainen idoli

Noomi Rapace: Miehet jotka vihaavat naisia, MTV3 klo 21.00

Noomi Rapace loistaa Miehet jotka vihaavat naisia -tv-version pääroolissa.

5.12.2010 6:00

Tatuoitu tietokonehakkeri Lisbeth Salander on kymmeniä miljoonia myyneiden Stieg Larssonin Millennium-dekkareiden sankaritar. Huippuälykästä, neuvokasta, hurjaa ja ehdotonta Lisbeth Salanderia näyttelee Noomi Rapace, 31.

-Hänellä on lahjoja, joista me kaikki nykyajan yhteiskunnassa unelmoimme. Kaikki haluaisivat olla nerokkaita kuten hän. Kaikki haluaisivat upean kropan ja syödä roskaruokaa. Kaikki haluaisivat olla ehdottomia, vaikka joudumme tekemään kompromisseja joka päivä. Kun kaikki nämä seikat yhdistetään tähän outoon naishahmoon, se on jotakin uutta ja raikasta, elokuvat ja tv-sarjan tuottaneen Yellow Bird -yhtiön Søren Staermosen sanoo Ilta-Sanomille.

Miten Noomi päätyi Lisbethiksi? Siitä saa kiittää Søren Staermosenia, joka muisti Noomi Rapacen tuottamastaan elokuvasta Capricciosa. Ratkaiseva käänne tapahtui, kun Staermose näki Noomin Tukholmassa näytelmässä, joka käsittelee naisten hyväksikäyttöä Balkanin sodassa.

-Näytelmä oli melko raju, ja Noomi näytteli upeasti nöyryytettyä naista. Minä yksinkertaisesti näin Lisbeth Salanderin siinä näyttämöllä, Staermosen hehkuttaa. 

Ohjaajaja Niels Arden Opleviin Noomi teki vaikutuksen asenteellaan. Hän oli valmis muokkaamaan söpön tyttömäistä ulkonäköään laihduttamalla, nyrkkeilemällä ja ottamalla aitoja lävistyksiä.

Noomin suoritusta voi ihailla tänään Miehet jotka vihaavat naisia -tv-versiossa.

Michael Nyqvist näyttelee Mikael Kalle Blomkvistia.

Miehet jotka vihaavat naisia on ilmestynyt kirjana, elokuvana ja tv-versiona. Elokuvasta ollaan tekemässä amerikkalaisversiota.

Noomi Rapace otti roolityönsä vakavasti ja lävisti Lisbeth Salanderin hahmon vuoksi kasvonsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?