Taivaan tulien Ria Kataja: Matkalaukkuelämää lasten kanssa - Viihde - Ilta-Sanomat

Taivaan tulien Ria Kataja: Matkalaukkuelämää lasten kanssa

Ria Kataja näyttelee poliisi Rauni Väänästä TV2:n suosikkisarjassa Taivaan tulet.

Taivaan tulien lisäksi Ria Kataja nähdään viikoittain Kotikadun Niinan roolissa.­

17.11.2010 6:18

Hän putosi kirjaimellisesti kartalta, kun ohjaaja-näyttelijä Kari Väänänen soitti ja tarjosi roolia Kemijärvellä kuvattavasta sarjasta.

- Puhelun jälkeen katsoin kartalta, missä Kemijärvi on, Ria nauraa.

Tampereella kasvanut ja pääasiallisesti Etelä-Suomessa töitä tehnyt Ria otti roolin vastaan eikä ole katunut valintaansa.

Katsojien ja tekijöiden rakastamaa sarjaa on nyt tehty kaksi kautta, ja kolmannen käsikirjoitus on tekeillä. Televisiossa uudet, toisen kauden jaksot alkavat ensi keskiviikkona.

Pätkätyö pohjoisessa tarkoitti Rialle matkalaukkuelämää. Vuoden aikana pakkaaminen rutinoitui, koska jokaisesta kuukaudesta kymmenen päivää kului sarjan kuvauksissa. Mukana matkustivat lapset Ona ja Nooa.

- Lapset tottuivat matkustamiseen. Se oli heille suurta seikkailua. Kun toisen kauden kuvaukset päättyivät, tyttäreni ihmetteli ja kyseli, koska taas mennään.

"Elämä etelässäon hektisempää"

Matkalaukkuelämään sopeutumista auttoi Rialle läheinen filosofia.

- Olen pitkään kantanut mukanani ajatusta, että pitää aina olla siellä, missä on. Muuten höseltämistä ei jaksa. Tätä olen yrittänyt opettaa lapsillekin.

Kemijärvellä, 8000 ihmisen pikkukaupungissa, elämä soljuu toisenlaisessa tahdissa kuin Helsingissä, missä on suuri osa Rian töistä, tai Porvoossa, missä hän asuu lastensa ja näyttelijämiehensä Tommi Erosen kanssa.

- Etelässä elämä on hektisempää. Kemijärvellä istuimme 30 asteen pakkasessa tulilla, eikä ollut kiire mihinkään, Ria kertoo.

Taivaan tulien lisäksi ehtiväinen nainen nähdään viikoittain Kotikadun Niinan roolissa. Tänä syksynä hän on myös hauskuttanut televisiossa Vedetään hatusta -improvisaatiossa ja Ketonen & Myllyrinne -sketsisarjassa.

Lue lisää keskiviikkona ilmestyvästä Tv-lehdestä! Se sisältää kaikki viikon elokuvat, kiinnostavimmat ohjelmauutuudet ja parhaat uusinnat!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?