Bond-tähti George Lazenby iski naisen päivässä - Viihde - Ilta-Sanomat

Bond-näyttelijä iski naisen päivässä

Filmivakooja James Bondin eräs luonteenpiirre on ylimielisyys.

George Lazenbyn ura Bondina jäi lyhyeksi.

15.11.2010 12:35

Agentti 007 -elokuvien pääroolissa tätä piirrettä on edustanut parhaiten George Lazenby. Röyhkeällä australialaisella ei ollut juuri muita avuja, joten hän jäi yhden Bond-filmin tähdenlennoksi.

Lazenby esitti valkokankaan supervakoojaa vuoden 1969 elokuvassa Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa.

- Harmi, että en osannut näytellä, mutta hauskaa se oli, nykyisin 71-vuotias sattumatähti luonnehtii 007-pestiään.

Lazenby on itsekin vakuuttunut, että juuri hänen pöyhkeytensä ja naistenmiehen maineensa auttoivat ryöstämään - tilapäisesti - James Bondin roolin Sean Connerylta.

- En halua kehuskella liikaa, mutta niihin aikoihin iskin naisen vähintään kerran päivässä.

Bond-filmin vastanäyttelijä Diana Rigg ei kuitenkaan ollut yksi heistä. Leffan naistähti oli "kova pähkinä purtavaksi" ja varoitteli, että Lazenbylla oli liian monia seksisuhteita kuvaustiimin naisiin.

Välit filmin ohjaajaan Peter Huntiin olivat yhtä jäiset. Kaksikko ei puhunut lainkaan keskenään Bond-filmin kuvausten aikana - mikä ei kuitenkaan häirinnyt Lazenbya.

- En edes tiennyt, että ohjaajan olisi kuulunut puhua kanssani. Näista lähtökohdista voi ihmetellä, että kopean rattopojan kokeilu isojen odotusten agenttifilmin tähtenä vei jotakuinkin kelvolliseen lopputulokseen.

Vuoden 1969 elokuva ei lukeudu Bond-saagan hitteihin, mutta sillä on kannattajansa. Dramaattisessa ja lumisessa vuoristotarinassa Bond menee naimisiin pääroiston tyttären kanssa, mutta vaimo ammutaan hengiltä pian parin poistuttua häistään.

Tämä on ainoa kerta, jolloin agentti 007 on mennyt valkokankaalla virallisesti avioon Bond-tytön kanssa.

Lazenbyn tyyliin istuu, että hän ei edes hakenut seuraavan Bond-filmin pääosaan.

- Olin kylläkin tyhmä paskiainen, kun jätin 007-roolin. Tai ehkä toisaalta valitsin oikein: olisin voinut saada 15 taloa Beverly Hillsissä, eri vaimo kussakin, ja päätyä huumekoukkuun. Kukaties oli hyvä, että minulta meni kaikki sivu suun ja jouduin oppimaan selviytyjäksi.

George Lazenby myöntää, että Sean Connery on kaikkein paras elokuvien James Bond.

- Jos kuitenkin olisin voinut saada nykyisen kokemukseni siinä iässä, uskon, että olisin pystynyt haastamaan Conneryn.

James Bondin elokuvamusiikkia voi nyt kuunnella Suomessa konserteissa. Vantaan viihdeorkesteri soittaa Bond-tunnareita kolmessa konsertissa 15.-17. marraskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?