Medal of Honorin Afganistan-sota jättää kylmäksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Medal of Honorin Afganistan-sota jättää kylmäksi

Electronic Artsin vuonna 1999 julkaisema Medal of Honor nosti toisen maailmansodan taisteluihin sijoittuvat räiskinnät pelimaailman kärkeen.

20.10.2010 10:37

Muutamaa vuotta myöhemmin saapui ensimmäinen Call of Duty. Kaksi pelisarjaa taisteli pitkään johtoasemasta, kunnes Medal of Honor -peleistä loppui yksinkertaisesti puhti. Pelien laatu heikkeni ja sarja jäi pahoin samaan aikaan onnistuneesti uudistuneiden Call of Duty -pelien varjoon.

Uusin Medal of Honor on EA:lle yritys nostaa klassinen pelisarja takaisin etulinjaan ja Call of Duty -pelien rinnalle. Toisin kuitenkin kävi. Vaikka uutuuden ennakkomyynnit ylittivätkin aiempien myynnit, pelin saama negatiivinen vastaanotto notkautti jopa pelijätin pörssikurssia.

Vaikka Medal of Honor kierrättää 1999 julkaistun sarjan esikoisen nimen ja yrittää aloittaa alusta, on peli julkaistu yksinkertaisesti liian pian. Peli olisi vaatinut lisää hiomista, nyt teos on täynnä alkeellisia vikoja ja bugeja jotka tuhoavat pelaamisen ilon tehokkaasti. Edes tarinankerronta ei onnistu vetämään pelaajaa mukaansa.

Vaikka Call of Duty: Modern Warfare 2 -peliä syyteltiin naurettavasta ja kliseisestä juonenkuljetuksesta, vie se pelaajat mukanaan ja tarjoaa huikeita elämyksiä. Medal of Honor kykenee samaan vain satunnaisesti, eikä missään vaiheessa luo pelaajan ympärille dramaattisen sodan illuusiota. Tämän päivän maailmanpolitiikassa kauhistellut taliban-soturit eivät tunnu pelottavilta kuin puolivahingossa, sillä omat toverit ovat rasittavampia.

Peli on kielletty alle 18-vuotiailta.

Katso IS:n peliarvostelu Medal of Honorista oheiselta videolta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?