Suomalaisbändi osti luksusbussin

Julkaistu:

Suosittu iskelmäyhtye Neljänsuora on ostanut hulppean keikkabussin. Perjantaina bändi matkusti ensimmäistä kertaa uudella menopelillään keikalle Jyväskylään.

- Tämä on keikkabussien kermaa. Joku ostaa talon, me ostimme bussin, koska keikkailemme noin 200 päivää vuodesta, laulaja Antti Ketonen vahvistaa.

Vuoden aikana Neljänsuoran vanhasta bussista rikkoontui moottori, vesipumppu ja vaihdelaatikko.

- Huomasin istuvani korjaamolla vanhan Sisun kanssa, melkein 50 päivää vuodesta. Tajusin, ettei peli enää menetellyt. Onneksi äänimiehemme Janne löysi uuden keikkabussin Pohjanmaalta, firmalta, joka muuttaa tavallisia busseja keikkakuntoon. H. Ukkonen Oy on myös tehnyt Yö yhtyeelle ja Lauri Tähkälle keikkabusseja. Meidän ostama Volvo Carrus Star 302 B 10 koneella on siis entisessä elämässään ollut tuiki tavallinen bussi Pohjois-Ruotsissa, Antti selvittää.

Hintaa luksusautolle tuli, sillä keikkabussit maksavat yleensä lähes 200 000 euroa.

- Joka iikka bändistä otti lainaa ja sitä maksetaan pois seuraavat kymmenen vuotta. Emme ole kroisoksia, Antti muistuttaa.

Vuosimallia 1997 olevassa menopelissä on tilaa 13 hengelle, maakuusopet kahdeksalle, mustat nahkasohvat, tuolit ja pöydät sekä 20 kuution tila takaosassa musakamoille ja fanituotteille. Vessa kuitenkin uupuu.

- Liputimme kaikki sen puolesta, että emme halua toilettia. Kukaan meistä kun ei ole valmis tyhjentämään sitä, ja lisäksi se voi vuosien mittaan alkaa haista. Kuten aiemmin, pysähdymme aina hädän tullen, Antti juttelee.

Bändin uusi bussi on peräti 13,5 metrinen, joten sitä ei saa ajaa kuorma-auton ajokortilla. Raja kun kulkee 13 metrissä.

- Vain minulla, valomies Kimmolla ja äänimies Jannella on ajokortti, jolla saa ajaa bussia. Minä siis ajan ja muut pelaavat pleikkaria ja ovat läppärien edessä Facebookissa. Mikäs on ajellessa, kun pidän siitä, Antti naureskelee.

Elektroniikkaa löytyy lisääkin: kahdet karaokelaitteet, dvd-laitteet ja kaksi televisiota. Keittokomerossa on jääkaappi-pakastin. Lisäksi löytyy juoksevaa vettä ja 230 volttinen sähköjärjestelmä.

- Peilejäkin on onneksi. Aiemmin peilasimme itseämme bussin kromilistasta ennen keikkaa, Antti muistelee.

Toistaiseksi kiiltävä isokokoinen kaara on vielä tavallisen bussin näköinen.

- Siihen laitetaan pian bändilogo ja toivomme myös löytävämme tulevaisuudessa yhteistyökumppaneita, ehkä muun muassa jonkun virvoitusjuomayhtiön, joka haluaisi laittaa tarransa bussimme, Antti vihjailee nauraen ja jatkaa:

- Aiomme lauleskelle ahkerasti uudessa bussissa ja treenata ensi maaliskuussa ilmestyvän viidennen levyn biisejä. Petri Munck on edelleen tuottajana monessa kipaleessa, mutta uusia tulokkaitakin löytyy. Ville Pusa ja Kalle Torniainen ovat tehneet ja tuottaneet kolme laulua, samaten Tehosekoittimen kitaristi Matti Mikkola, Antti paljastaa.