Civilization 5 - sivilisaatioiden nousu - ja tuho - Viihde - Ilta-Sanomat

Civilization 5 - sivilisaatioiden nousu - ja tuho

Civilization-pelisarjan viides osa tuo tuttuun peliperheeseen suuren määrän uudistuksia, jopa suoranaisia mullistuksia. Näiden ansiosta teos tuntuu taas tuoreelta ja tarjoaa runsain mitoin lumoavaa pelaamista

11.10.2010 9:10

Civilization 5 turvautuu vanhaan kaavaan, mutta ei noudata sitä orjallisesti entiseen tapaansa.

Tulos onkin peli, jota voisi rinnastaa vanhan suosikkiyhtyeen uuteen albumiin, jossa yhtye uudistaa tyyliään tuntuvasti. Musiikin tunnistaa, mutta siinä on uusia sävyjä ja soittimia joiden ansiosta levy ei maistu fanaattisimmille faneille, kun taas toiset löytävät siitä uutta innoitusta fanitukseensa.

Sid Meierin uusimmassa tuotoksessa vanhaa pelikaavaa onkin muokattu monelta suunnalta. Pelin joihinkin aivan perusteemoihin on jopa puututtu.

Kuitenkin se suuri teema ja pelattavuus ovat entisensä: aloita pienestä, rakenna kokonainen sivilisaatio ja suuntaa tähtiin. Elä rauhassa naapuriesi kanssa tai valloita maailma rautanyrkilläsi - valinta on sinun. Jos kohtalo niin suo.

Lopputulos on mestarillinen peli, jolla on paljon uutta annettavaa vanhoille faneilleen ja joka on helposti opittava, sekä tarjoaa samalla valtavasti syvyyttä ja haastetta.

Katso IS:n arvostelu Civilization 5 -pelistä oheiselta videolta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?