Viihde

Victoria ja Daniel saapuivat Suomeen!

Julkaistu: , Päivitetty:

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel saapuivat sunnuntai-iltana Suomeen.

Victoriaa ja Danielia kuljettanut tavallinen reittikone laskeutui illalla puoli kahdeksan aikoihin Helsinki-Vantaan lentokentälle. Paikalla oli useita kymmeniä median edustajia.

Tummaan housupukuun pukeutunut Victoria vaikutti onnelliselta, iloiselta ja rennolta.

- Oi, mikä vastaanotto, hän tuumasi nähtyään valokuvaajat.

Victoria ja Daniel poseerasivat hetken valokuvaajille ja lähtivät sitten jatkamaan matkaansa käsi kädessä. Victoria meni autoon, josta hän vielä vilkutti valokuvaajille ennen kuin auto lähti liikkeelle.

Paikalla ei ollut prinsessafaneja, sillä poliisi hääti ennen prinsessan saapumista pois kaikki muut paitsi valokuvaajat.

Pariskunnan mukana matkusti hovin edustajia ja turvamiehiä. STT:n mukaan seuruetta oli vastassa Ruotsin Suomen-suurlähettiläs.

Virallinen osuus
alkaa huomenna

Victoria ja Daniel ovat käyneet Suomessa monta kertaa, mutta nyt kyseessä on ensimmäinen yhteisvierailu.

Victoria kävi Suomessa viimeksi toissa vuonna. Daniel on matkustanut Helsinkiin pari kertaa yksityishenkilönä. Molemmat ovat kehuneet Helsinkiä ja Suomea vuolaasti.

Parin ensimmäisen yhteisen Suomen-vierailun virallinen ohjelma alkaa huomenaamulla, jolloin pariskunta tapaa presidentti Tarja Halosen Mäntyniemessä.

Sen jälkeen matka jatkuu Lahteen, jossa Victoria ja Daniel tutustuvat Tiirismaan lukioon. Ohjelmassa on myös vierailu Sibeliustalossa ja Energon tutkimuskeskuksessa.

Illalla Victoria ja Daniel nauttivat illallista presidentin järjestämillä kutsuilla. Tiistaina vierailu jatkuu Nuorten toimintakeskus Hapessa, Helsingin kaupungintalolla ja Hanasaaressa.

Täältä löydät vierailun ohjelman ja kartan pariskunnan liikkeistä.

Ilta-Sanomat seuraa vierailua nettisivuillaan ja painetussa lehdessä!