Prinsessa Victoria saa suomalaisnuorilta itse tehdyn kassin - Viihde - Ilta-Sanomat

Prinsessa Victoria saa suomalaisnuorilta itse tehdyn kassin

Kangaskassin kylkeen hahmottuu metsäneläimiä esittäviä sinisiä ja keltaisia kuvioita. Kassin sisään tulee vielä nuorten tekemiä cd-levyjä, kuvia ja käsitöitä. Tiistaina kassin saavat lahjaksi Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel.

28.10.2010 15:39

- Päädyin eläinaiheeseen siksi, että se on sopivan neutraali ihmisille, joita en tunne hyvin. Lisäksi eläimet edustavat hyvin Suomea ja luontoa, sanoo kuvataideohjaaja Jonna Kalliomäki.

Kalliomäki, 25, työskentelee helsinkiläisessä nuorten toimintakeskus Hapessa, jossa pari pistäytyy tiistaina.

Victoria ja Daniel haluavat Suomen-vierailullaan nähdä, miten täällä ehkäistään nuorten syrjäytymistä. Heidän hääsäätiönsäkin päätavoitteena on syrjäytymisen vähentäminen, kerrotaan Ruotsin Suomen-suurlähetystöstä.

- Happi, jonka tavoitteena on parantaa nuorten itseluottamusta kulttuurin ja ilmaisun keinoin, sopii siten vierailukohteeksi hyvin, kertoo lehdistöneuvos Anders Eriksson.

Suurlähetystö antoi luvan puhua englanniksi

Nuoret ovat valmistelleet esittelyjä toimintakeskuksen harrastetoiminnoista.

Tietokonepelikulttuurin kehittämistä varten perustetun Pelitalon aktiivilta Sara Järviseltä, 20, on myös pyydetty puheenvuoro.

- Ei kyllä jännitä yhtään, Järvinen sanoo.

Järvinen kertoo hymyillen, että kovempi koettelemus oli se, kun täti piti oppitunnin siitä, kuinka kuninkaallisten seurassa kuuluu käyttäytyä ja miten vierailuun pitää pukeutua.

Järvinen aikoo puhua englantia - kuten muutamat muutkin Hapen nuoret. Hapen johtajan Ulla Laurio-Mäkisen mukaan asiasta on sovittu etukäteen suurlähetystön kanssa.

- Heidän mielestä on parempi, ettei tehdä kieliasiasta turhaa kynnystä nuorille, kun englanti sujuu kuitenkin heiltä luontevammin, Laurio-Mäkinen sanoo.

Kalliomäki ei vielä tiedä, saako luovuttaa eläinkassin henkilökohtaisesti kuninkaallisille.

- Meitä on neuvottu pitämään suumme kiinni, elleivät vieraat ensin puhuttele meitä, Kalliomäki toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?