Harry Potter ja kuoleman varjelukset - osa 1 tulee ensi-iltaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Harry Potter -elokuvat lähenevät loppuaan - jo 3,85 miljardia euroa koossa

Harry Potterin elokuvaseikkailut lähenevät loppuaan. Nyt valkokankaille saapuu viimeisen Potter-kirjan tarina, joka jaetaan kahdeksi elokuvaksi.

Daniel Radcliffe tunnetaan Harry Potterina.

10.11.2010 13:15

Harry Potter ja kuoleman varjelukset - osa 1 saa kansainvälisen ensi-iltansa torstaina. Suomessa fanit joutuvat kuitenkin odottamaan pitempään, meillä leffa saapuu teattereihin ensi viikon keskiviikkona.

Potter-filmisarja on ollut erinomainen rahasampo Hollywoodin Warner Brosille ja sen emoyhtiölle Time Warnerille. Sarjan kuusi ensimmäistä elokuvaa tahkosivat yhteensä 5,4 miljardin dollarin (3,85 miljardin euron) pääsylipputulot.

Vaikka elokuvayleisö saattaa jo kokea "Potter-väsymyksen" oireita, eikä nyt julkaistavaa filmiä kyetty tekemään kolmiulotteisena, Kuoleman varjelukset 1 kivunnee sekin yleisömagneetiksi.

- Kaikkien muiden marraskuun ensi-iltojen yli nousee seitsemäs Potter-elokuva. Se epäilemättä kerää massiiviset tuotot, arvioi internetin www.boxofficemojo.com -elokuvasivuston Ray Subers.

Yhdysvalloissa elokuvalippuja myyvä Fandango ilmoitti aiemmin marraskuussa, että sen päivittäisestä lipunmyynnistä kolme viidesosaa kerää Potter-elokuva - vaikka filmi saapuu USA:ssa valkokankaille vasta ensi viikon perjantaina.

Lapsinäyttelijät mankelissa

Kuoleman varjelukset -romaanin filmiversion toista osaa odotetaan ensi-iltaan heinäkuussa 2011. Kuvaukset on kuitenkin jo tehty, joten näyttelijöiden urakka on ohi.

Varsinkin lapsiroolissa aloittaneille Potter on ollut muutakin kuin riemua.

- Potter-elokuvapesti muistuttaa mafiaa. Kun olet kerran mukana, et pääse koskaan siitä eroon, luonnehti Harry Potteria esittävä Daniel Radcliffe Sunday Times -lehdessä.

Hermionen roolissa pikkutytöstä naiseksi kasvanut Emma Watson on jo ottanut Pottereihin etäisyyttä myös ulkoisesti. Watsonin uutta tukkamallia on luonnehdittu peikkomaiseksi.

- Yhdeksän vuotta kestänyt Potter-sopimukseni edellytti, että en saanut leikata tukkaani (lyhyeksi) tai ruskettua. Kaikki, mitä tavalliset tytöt saattoivat tehdä, oli minulta kiellettyä. Kun sitten sain oikeuden muuttaa olemustani, tein sen, Watson huokasi.

Pääosien näyttelijät ovat toki tienanneet Potter-rooleistaan huimat palkkiot. Emma Watson myöntää voineensa pahoin, kun hän 17- tai 18-vuotiaana sai kuulla isältään tilinsä summan. Watsonin varallisuudeksi arvioidaan noin 20 miljoonaa puntaa (23 milj. euroa).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?