Mari Sievinen: Synnytys pelottaa

Julkaistu:

Sievisen perheessä elätetään jännittäviä aikoja.

Mari ja Jani Sievinen saavat toisen yhteisen lapsensa lähiviikkojen aikana. Laskettu aika on maaliskuun alussa.

Mari myöntää olevansa hieman peloissaan, sillä edellisestä synnytyksestä jäi traumoja.

Viimeksi synnytys alkoi dramaattisesti, kun Marin istukka repesi ja hän heräsi keskellä yötä verenvuotoon.

Huhtikuussa 2008 hänelle tehtiin sairaalassa hätäsektio, ja kaikeksi onneksi Felicia-tyttö syntyi täysin terveenä.

- Silloin ehdin jo pelätä, että lapsi on kuollut. Siksi mietin nyt joka päivä, että syntyykö lapsi liian aikaisin, onko lapsi elossa ja joudunko kauhealla kiireellä sairaalaan. Pelkään tällä kertaa enemmän, Mari kertoo.

Muuten Mari ei juuri tulevaisuudesta huolehdi, sillä hän elää juuri tällä hetkellä onnellista elämää.

Sievisen perhe kasvaa kovaa vauhtia: Janilla on ennestään jo kaksi lasta, Aaron, 8, ja Aapeli, 12, edellisestä liitostaan.

- Elämäni on nykyään täynnä lapsia, mutta olen valinnut perhe-elämän tyylin ja rakastan sitä. Leikimme ulkona, pelailemme kotona korttia ja pöytäpelejä.

- Pojat ovat jo sen verran vanhoja, että he osaavat huolehtia itsestään ja auttavat myös minua Felician kanssa. Felicia taas tekee poikien kanssa kotiläksyjä. Kaikki toimii, kun itse pysyy positiivisena.

Tosin aivan viime viikkoina hormonien valtaama Mari on löytänyt itsestään puolen, josta hän itsekään ei pidä.

- Viimeisinä viikkoina on ollut paljon opintoja, selkään sattuu ja maha painaa, joten valitan koko ajan jostain. Janikin on ihmetellyt, että mikä minulla on vialla, kun huudan milloin mistäkin asiasta. Olen niin kyllästynyt itseeni, sympaattinen Mari nauraa.

Jani on ottanut vaimonsa mielialanvaihtelut maltilla ja pitänyt perheen arkea pyörimässä.

- Jani tekee joka päivä ruokaa ja hakee Felician, kun olen koulussa. Hän on ollut suuri apu, sosionomiksi opiskeleva Mari sanoo.

Perheen arkea alkaa kuitenkin kuormittaa pienen lapsen lisäksi myös taloprojekti.

Kuusihenkinen perhe asuu tällä hetkellä 78-neliöisessä kerrostalokolmiossa, ja lisää tilaa kaivataan jo kipeästi. Sievisen perhe on nukkunut melkein päällekkäin.

- Me olemme nukkuneet Janin ja Felician kanssa kolmestaan ihan vierekkäin samassa makuuhuoneessa ja pojat toisessa. Kohta meitä on samassa makuuhuoneessa neljä.

Eikä perheen koko välttämättä ole vielä tässä. Vaikka kuusihenkinen perhe alkaa muistuttaa jo suurperhettä, Marilla ja Janilla on ollut puhetta vieläkin isommasta lapsikatraasta.

- Olen tosi onnellinen ja onnekas ihminen, koska olen tavannut Janin ja saanut hänen kanssaan lapsia. Felicia on meidän rakkauslapsi, ja olen hyvin ylpeä hänestä. On ihanaa, että pian meillä on jo toinen lapsi. Enkä pistäisi pahitteeksi, vaikka lapsia tulisi lisääkin.