X Factoriin jonotettiin pakkasessa Helsingissä - Viihde - Ilta-Sanomat

X Factoriin jonotettiin pakkasessa Helsingissä

Mikä on tosi-tv-sukupolven talvisota? Jonottaminen pakkasessa koe-esiintymiseen!

14.11.2009 21:57 | Päivitetty 14.11.2009 22:19

Hytisyttävä jonottaminen koettiin Helsingissä lauantaina. Osa innokkaimmista tähden urasta haaveilevista oli tullut laulutilaisuuteen jo pari tuntia ennen kuin ovet Bankiin avattiin.

Jonottaminen pisti haaveet koetukselle ensimmäisen kerran. Mittari näytti miinus viittä, mereltä Unioninkatua vihmova tuuli nosti kylmäkerrointa.

Toisaalta, onhan viime aikoina Suomessa jonotettu myös sikainfluenssarokotuksia ja leipää, muutama vuosi sitten jopa IT-osakkeita.

Jonon nuoret - ja vähän vanhemmatkin - janosivat paikkaa X Factorissa. Tämä Idolsin korvaava laulukilpa nähdään keväällä MTV3:lla ja Subilla.

Toisin kuin Idolsissa, X Factorissa ei ole yläikärajaa eikä määriteltyä vaatimusta musiikkityylistä. Pop-idoliksi hinkuvakin kelpaa, mutta hän saa varautua kohtaamaan niin iskelmätulkkeja kuin hevikurkkujakin ja kuka ties vaikka räppäreitä.

-Eipä vähän kylmä, sanoi Sipe, irokeesipäinen koelaulaja sisälle päästyään.

Koelaulajilla oli pitkä päivä. Se alkoi varhain aamulla jonottamisella ulkona. Kun sisälle päästiin, alkoi odottaminen. Koelauluihin kutsuttiin jonotetun numeron mukaisessa järjestyksessä.

Jos miellytti tv-tuotantoyhtiön koeraatia, pääsi jatkoon - ja laulamaan sunnuntaina X-Factorin varsinaisille tuomareille. Heitä ovat radiopersoona Renne Korppila, viulisti Linda Lampenius ja musiikkilegenda Gugi Kokljuschkin.

Idolsista tuttuun tyyliin haussa on sekä huippulaulajia että erikoisia tyyppejä.

-Persoonallisuuksia haetaan, X Factorin tiedottaja Marja Pennanen sanoi.

Helsingin koelaulutilaisuuden jälkeen X Factor -tyrkyt palelevat Tampereella ja Rovaniemellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?