Lara Croftin muodonmuutos pelasti maailman kuuluisimman arkeologittaren - katso video - Viihde - Ilta-Sanomat

Lara Croftin muodonmuutos pelasti maailman kuuluisimman arkeologittaren

Tomb Raider -peleistä maailmanmaineeseen ponnahtaneen Lara Croftin maine on ollut pitkään pelkkää alamäkeä.

13.9.2010 12:58

Toiminnallinen sankaritar, arkeologien kuningatar, innosti pelaajia sekä peppukameran että anteliaiden muotojen ansiosta, mutta siinä sivussa myös ensimmäiset Tomb Raider -pelitkin olivat oivallisia toimintaseikkailuja.

Taso laski kuitenkin kuin lehmän häntä, minkä johdosta pelisarja nollattiin muutama vuosi sitten. Pelisarjan synnyttänyt Core Design suljettiin ja vetovastuu siirettiin Britanniasta amerikkalaiselle Crystal Dynamics -studiolle.

Ensimmäinen uuden sukupolven Tomb Raider -peli Underworld oli jo askel parempaan, mutta Lara Croft and the Guardian of Lightissa on otettu selvä ero aiempaan. Tomb Raider -nimi on unohdettu täysin, kun pelinteko on aloitettu uusiksi aivan alusta - hienoin tuloksin.Uutuuspeli onkin jotain aivan muuta Tomb Raidereihin verrattuna.

Kuvakulma on muuttunut, seikkailu on aiempaa räiskivämpää ja kaikkea kuorruttaa oivallinen kaksinpelin fiilis. Kaveri voi tarttua koska tahansa toiseen ohjaimeen ja liittyä mukaan peliin. Tulos on oivallinen, Lara Croftin seikkailujen parhaimmistoon kuuluva peli.

Lara Croft and the Guardian of Light on julkaistu Xbox 360 -konsolille ladattavana Xbox Live Arcade -pelinä. Sitä voi kokeilla myös maksutta ladattavalla pelillä. PC- ja PlayStation 3 -versiot ilmestyvät syyskuun lopussa.

Ensimmäinen Tomb Raider -peli ilmestyi vuonna 1995. Sarjan pelejä on myyty yhteensä yli 35 miljoonaa kappaletta ja päähenkilön tunnistettavuus synnytti myös kaksi Angelina Jolien tähdittämää Tomb Raider -elokuvaa. Pelisarjan taso ja sitä mukaa suosio on kuitenkin laskenut jyrkästi koko 2000-luvun ajan.

Katso IS:n arvostelu Lara Croft and the Guardian of Light -pelistä oheiselta videolta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?