Nelosen Robinson tosi-tv -sarja aloitti rajusti - Viihde - Ilta-Sanomat

Nelosen Robinson tosi-tv -sarja aloitti rajusti

Suomen Robinsonin ensimmäisessä jaksossa nähtiin eilen rankka kilpailu, kun selviytyjät suljettiin puiseen häkkiin. Kilpailijoiden oli sinniteltävä häkissä Malesian ankarissa olosuhteissa kokonaiset 45 ja puoli tuntia, eli siihen saakka, kunnes ensimmäinen heistä luovutti.

19.9.2005 0:00

IS:n haastattelemat Robinson-kilpailijat ovat sitä mieltä, että häkissä viruminen oli kauhea kokemus. Heidän mielestään häkkitehtävä ei ollut hyvän maun mukainen.

- Se loukkasi ihmisarvoamme, Marko Hulpio, Eija Koistinen, Jarno Linnavirta ja Susanna Nurmi sanovat. Riutuneet ja riitaisat kilpailijat pääsivät häkistä sen jälkeen, kun he olivat pitäneet epävirallisen äänestyksen siitä, kenen pitäisi luovuttaa. Eniten ääniä sai Mari Jalonen, joka veti valkoisen lipun salkoon.

Häkkijakso kuvattiin toukokuussa Malesiassa. Olosuhteet olivat ankarat, sillä päivisin aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja yöllä oli kylmä.

Kilpailijat saivat häkkiin vain aurinkorasvaa ja juomavettä. Osa seikkailijoista ei kuitenkaan uskaltanut juoda kunnolla, sillä vessahädän sattuessa tarpeet oli tehtävä häkin raoista kaikkien silmien alla.

IS:n haastattelemien kilpailijoiden mukaan jotkut kärsivätkin juomattomuuden takia nestehukasta ja pidättämisen takia virtsarakontulehduksesta.

Kilpailijat paheksuvat myös sitä, että kamerat kuvasivat heidän "vessakäyntejään", vaikka niitä ei televisiossa juuri näytettykään.

- Puhuimme siitä, mikä on laadukasta televisioviihdettä ja mikä ei: onko se laadukasta, että ihmiset tekevät tarpeensa yhteen nurkkaan, turkulainen Eija Koistinen ihmettelee.

Lue lisää päivän lehdestä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?