Elämänmuutos ei pelastanut Matti Tuomista - Viihde - Ilta-Sanomat

Elämänmuutos ei pelastanut Matti Tuomista

Viime viikolla kuolleen näyttelijä Matti Tuomisen poika, näyttelijä Sakari Tuominen, antoi Ilta-Sanomille luvan julkaista hänen isänsä kaksi vuotta sitten toimittaja Jussi Niiraselle antaman haastattelun.

1.2.2006 0:00

Aikaisemmin julkaisemattomassa, syvällisessä haastattelussa Tuominen kertoo avoimesti sairaudestaan ja siitä, kuinka hän pisti elämäntapansa uusiksi aivoinfarktin jälkeen.

- Lääkäri määräsi tupakat pois ja piiput piiloon. Olin polttanut 50 vuotta noin kaksi askia päivässä. Kun sodan jälkeen pikkupoikana ruvettiin käryttämään, se oli miehekästä. Tänä päivänä ei enää ajatella sillä tavalla, Matti Tuominen kertoi.

Tuominen joutui luopumaan myös makkaran syömisestä.

Rakastettu näyttelijä taisteli sinnikkäästi kaksi vuotta kohtalokasta sairautta vastaan, eikä hän koskaan antanut periksi epätoivolle, vaan säilytti optimisminsa ja huumorinsa viimeiseen saakka.

Tuominen tuli tutuksi Tv-sarja Hyvien herrojen kauppaneuvos Paukkuna, jonka elämän sisältöä olivat viina eli tärpätti, tupakka ja makkara. Usein ajateltiin, että Paukku ja Matti Tuominen ovat kuin yksi yhteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?