Karita Mattila onnistui New Yorkissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Karita Mattilalle upeat suosionosoitukset New Yorkissa

Sopraano Karita Mattila nähtiin Puccinin Tosca-oopperan tähtenä New Yorkin Metropolitan-oopperan näytöksessä. Hän sai hienot suosionosoitukset vaativalta yleisöltä.

Karita Mattilalle osoitettiin suosiota seisaaltaan.­

22.9.2009 7:47

Daniel J. Wakin kertoo tuoreeltaan aamun The New York Timesissa, että Karita Mattilalle osoitettiin suosiota seisaaltaan.

Sen sijaan Luc Bondyn ohjaukselle buuattiin kuuluvasti. Negatiivista reaktiota osattiin odottaa jo ennakkoarvioissa, sillä Franco Zeffirellin aiempi ohjaus oli Metropolitanin yleisön suosiossa.

Tenori Marcelo Alvarez lauloi toisen pääroolin. Hän sai yleisöltä hyvän vastaanoton, Mattilan tapaan.

Toscaa pidetään erittäin vaativana roolina.

Washington Post -lehden mukaan ohjaaja Luc Bondy ei onnistunut Toscan kanssa. Hänellä ei ollut visiota uudenlaisesta Toscasta.

Pääroolissa oleva Karita Mattila sai arvostelijan ihailun. Hän tarttui lujasti roolin mahdollisuuksiin ja heittäytyi siihen täysin sydämin.

Mattilan äänessä ei ole arvostelijan mukaan välttämättä roolin tarvitsemaa rautaisuutta ja hänen korkeissa äänissä oli hiukan latteutta, mutta hän otti riskejä ja pystyi näyttämään persoonan epätoivon.

Legendaarinen yhdysvaltalainen politiikan vaikuttaja Henry Kissinger Nancy-vaimonsa kanssa oli todistamassa Karita Mattilan suoritusta Metropolitan-oopperassa.­

Television virallinen kotirouva Martha Stewart oli myös paikalla oopperassa.­

Piano Man-hitistä tunnettu Billy Joel käväisi oopperassa naisystävänsä Deborah Dampieren kanssa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?