Ronnie Wood luuli marenkia kokaiiniksi

Julkaistu:

Vielä vähän aikaa sitten näytti siltä, että Ronnie Wood, 63, on liukumassa kiihtyvällä vauhdilla kohti loppuaan.

Lähdettyään 25 vuoden avioliitostaan nuoren tarjoilijan matkaan Rolling Stones -kitaristi veti aamusta iltaan viinaa. Puoli vuotta sitten uusi tyttöystävä Ana Araujo sai onneksi tarpeekseen miehen juopottelusta.

- Hän kaatoi viimeisen pullon pois silmieni edessä, Wood kertoo The Timesissa.

Ensin hän yritti estää 30-vuotiasta brasilialaista poolovalmentajaa Ana Araujoa, mutta tajusi sitten naisen tekevän oikein.

Nyt lasissa on vodkan sijaan mehua, mies on tehnyt sooloalbumin ja käynyt keikoilla Faces-bändinsä kanssa. Pian Yhdysvalloissa avataan näyttely hänen maalauksistaan, ja Wood miettii myös romaanin kirjoittamista. Hän vetää radiossa musiikkiohjelmaa, juoksee ja harrastaa kiinalaista voimistelua.

1980-luvulla Wood käytti 5000 dollaria päivässä huumeisiin. Hän oli niin koukussa, että kielsi lapsiaan syömästä marenkeja kotona, sillä oli erehdyksissään polttanut valkoista makeista kokaiinina.

- Selvisin, koska vaistoni käski lopettamaan huumeiden käytön.

Alkoholin ottamista hän jatkoi, koska oli perinyt tavan jo omilta vanhemmiltaan.

- Lopulta minun oli pakko kohdata seuraukset. Ihmiset eivät luottaneet enää minuun.

Raitistunut ja hyvinvoivan oloinen kitaristi väläyttää myös paluutaan Rolling Stonesiin. Mick Jaggerin ja Keith Richardsin kerrotaan katkaisseen välinsä Woodin tympäännyttyään tämän ryyppäämiseen. Woodin mukaan he eivät ole olleet yhteydessä vähään aikaan, mutta asiat selviävät kyllä.

- Kiertäminen on verissämme. Emme voisi lopettaa, vaikka tahtoisimme.