Brittany Murphy: Syömishäiriöhuhuja ja itsetunto-ongelmia - Viihde - Ilta-Sanomat

Brittany Murphy: Syömishäiriöhuhuja ja itsetunto-ongelmia

Sunnuntaina vain 32-vuotiaana menehtynyt näyttelijä Brittany Murphy ei koskaan saavuttanut täysin unelmiaan 18 vuotta kestäneen uransa aikana. Syvät itsetunto-ongelmat varjostivat näyttelijän elämää loppuun asti.

Syvät itsetunto-ongelmat varjostivat Brittany Murphyn elämää loppuun asti.­

22.12.2009 6:16

Murphyn tunteneet ystävät kertovat synkkää tarinaa näyttelijättären arjesta ja omakuvasta.

- Hän oli todella erilainen, kun hän aloitti näyttelijänä. Hän oli täynnä elämää ja määrätietoinen. Mutta muutaman viime vuoden aikana hänen elämänsä alkoi mennä alamäkeä. Aina oli joku pielessä, tai jotain tiellä, eräs ystävä kertoo People-lehdelle.

Erään ystävän mukaan Murphyllä oli todella paljon ongelmia itsetuntonsa kanssa.

- Hänen painonsa, hiuksensa, vaatteensa, ihonsa, hampaansa, käytännössä kaikki. Hän oli aina niin epävarma kaikesta, ystävä kertoi.

Syömishäiriöistä huhuttiin pitkään

Murphy löi itsensä läpi vuonna 1994 Clueless-elokuvassa, jossa hän näytteli iloista, pyöreäposkista naapurintyttöä pitkäsäärisen Alicia Silverstonen rinnalla.

Vuonna 2002 Murphy esitteli Hollywoodille radikaalisti laihtuneen vartalonsa elokuvassa Spun. Tuolloin hänen epäiltiin laihtuneen kokaiinin avulla.

Kaksi viikkoa ennen yllättävää kuolemaa näyttelijän langanlaiha olemus nostatti kulmakarvoja muotigaalassa Los Angelesissa. Mustiin pukeutunut, anorektisen laiha ulkomuoto nostatti pintaan huhut näyttelijän syömishäiriöstä. Myös lääkkeiden väärinkäyttöä on epäilty Murphyn haamumaisen olemuksen syyksi.

"Halusi olla kaunotar"

Cluesless-elokuvan ohjaaja Amy Heckerling uskoo, että Murphyn itsetunto-ongelmat alkoivat luultavasti jo elokuvan kuvauspaikalla vuonna 1994. Heckerling kertoi yhdysvaltalaiselle viihdeblogille sunnuntaina, että Murphy kävi kovan muutoksen läpi elokuvan teon aikana.

- Ehkä hänestä tuntui, ettei hän ollut se laiha, nätti tyttö. Seuraavassa elokuvassaan hän olikin jo laihempi, ja vaaleampi, ja deittaili Emineniä ja Aston Kutcheria, Heckerling mietti.

Samaa mieltä on myös eräs Murphyn lähipiiriin kuulunut ystävä.

- Hän käytti todella paljon meikkiä kasvoillaan, tonneittain tekoripsiä silmissä, hän laittoi hampaisiinsa valkoiset kuoret, hän värjäsi hiuksensa vaaleiksi, hän laihdutti. Hän halusi niin kovasti olla kaunotar. Hän ei halunnut olla se paksu tyttö Cluelessista. Hän ei syönyt paljoaakaan. Hän korvasi ruuan juomalla litroittain kahvia, eräs toinen ystävä avautui.

Murphy itse väitti moneen otteeseen, ettei kärsi syömishäiriöistä. Vuonna 2005 Sin City -elokuvan promootiokiertueella Murphy väitti olevansa täysin samoissa mitoissa kuin Cluelessin aikoihin.

- Käytän edelleen samaa vaatekokoa. Tämä on vartaloni ja olen siitä ylpeä. Olen terve.

Murphy sanoi myös, ettei ole koskaan edes kokeillut kokaiinia.

- En ole ikinä kokeillut sitä. En ole edes ikinä nähnyt ainetta. huhut eivät voisi olla kauempana totuudesta, Murphy sanoi silloin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?