Suomalaisjonglööri voittajasuosikiksi Norjan talentissa - katso video

Julkaistu:

Suomalainen jonglööritaituri on saanut koko Norjan polvilleen suositussa Norske talenter -ohjelmassa.

Lahtelainen Aaro Petrus Kontio, 24, selvisi perjantain semifinaalista loppukisaan, joka käydään toukokuun 8. päivä.

Norjan talentin kolme tuomaria olivat aivan myytyjä Kontion diabolojen eli hiidenhyrrien käsittelyn jälkeen. Hän sai myös katsojilta eniten ääniä semifinaalissa.

- Se oli aivan fantastista! Se oli mahtavaa, korkeaa teknista tasoa, hehkutti tuomari Thomas Giertsen Kontion esityksestä.

Norjalaislehtien mukaan koskaan aiemmin ei Norjan talentissa ole annettu yhtä suuria ylistyksiä tuomareilta kuin Kontio sai. Hänen suorituksensa saikin tuomarit yhtä ällikäksi kuin Susan Boyle Britannian talentissa.

- Olihan kehuja kiva kuulla, mutta ehkä ne olivat jo hieman liikaakin, tyytyi vaatimaton suomalainen kommentoimaan Verdens Gang-lehdelle.

Semifinaalissa Kontio taiteili yhtä aikaan kolmella diabololla taustamusiikkinaan suomalaisen Von Hertzen Brothersin rockbiisi.

Finaaliin Kontio lupaa lisäävänsä neljännen diabolon sekä lisää tulishow'ta.

- En ole aiemmin tehnytkään sitä, mutta olen kyllä ehtinyt harjoitella, hän kertoo.

Palkittu
sirkusammattilainen

Harjoittelun puutetta Kontiolla ei ole, sillä itse asiassa hän on sirkusalan ammattilainen Suomessa. Kontio on opiskellut sirkusalan perustutkinnon Koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa.

Hän on myös voittanut diabolo-numerollaan sirkusfestivaaleilla useampia palkintoja.

Vuoden 2006 kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla Rovaniemellä Kontio kuului ryhmään, joka esiintyi kutsuttuna festivaalien avajaisissa.

Hän on myös esiintynyt Rölli ja Metsänhenki -elokuvassa, lukuisissa hyväntekeväisyys- ja katutapahtumissa, pikkujouluissa, Taiteiden yö -tapahtumissa sekä televisio-ohjelmissa ja -mainoksissa Suomessa.

Kontion haaveena on päästä esiintymään Las Vegasin arvostetuimpiin yökerhoihin.

Kontio tunnustaa, ettei odottanut selviävänsä Norjan talent -kisan finaaliin saakka.

- Jonglööraus ei ole niitä tavallisimpia kykya, kuten tanssiminen tai laulaminen, mutta ehkäpä juuri siksi selvisinkin jatkoon. Ehkä ihmiset halusivat nähdä jotain erilaista.

Muita Norjan talent -kisan finalisteja ovat mm. räppaavat vanhukset ja 13-vuotias laululahjakkuus Eirik.