HIMille buuattiin Wembleyllä - Viihde - Ilta-Sanomat

HIMille buuattiin Wembleyllä

HIM-yhtyeelle on ollut rankka paikka toimia metallijätti Metallican lämmittelijäbändinä. Lontoon Wembleyn-keikalla kappaleiden välillä ei niinkään taputettu - vaan buuattiin.

Ville Valo ei sytyttänyt Wembleyllä.­

11.7.2007 6:52

Internetin videosivustoon Youtubeen on ilmestynyt useita kuvapätkiä HIMin saamasta huonosta vastaanotosta. Moni konserttikävijä raportoi kaljapärskeiden ja ruoan lentäneen lavalle päin Ville Valon yhtyettä.

Lempibändinsä lämmittelijään nuivasti suhtautuneet Metallica-fanit myös huutelivat törkeyksiä suomalaisyhtyeelle. Eturivien yleisöä kääntyi mielenosoituksellisesti selin keskisormet pystyssä. Sormimerkkien lisäksi yleisö pilkkasi bändiä tanssimalla can-cania ja valssia sen musiikin tahtiin.

Wembleylle myytiin järjestäjän mukaan 65000 lippua, mutta HIMin esiintyessä yleisöä oli vain 40000.

Netin keskustelupalstoilla käydään kiivasta keskustelua siitä, onko "herkkää metallia" edustava HIM väärä valinta raskasta rockia soittavan bändin lämmittäjäksi.

Metallica ei ole koskaan ollut helppo lämmiteltävä. Vuonna 1993 metallisuuruus kiersi englantilaisen Cultin kanssa, jonka päälle heiteltiin Helsingissäkin tomaatteja. Cult joutui jättämään esityksensä Oulunkylässä lyhyeen.

Ville Valo oli kuitenkin itse tyytyväinen keikkaan.

- Vastaanotto oli ihan hyvä. Ainakaan yhtään pulloa ei tullut päähän. Ja kyllähän siellä keikan aikana ja sen jälkeen joku taputtikin. Toivottavasti ei kuitenkaan pelkästään sen takia, että vihdoinkin tajusimme lopettaa oman osuutemme, Valo vitsaili keikan jälkeen STT:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?