U2 tulee Suomeen - miten käy lipunmyynnin? - Viihde - Ilta-Sanomat

U2 tulee Suomeen - miten käy lipunmyynnin?

U2:n elokuisen Helsingin-konsertin liput tulevat myyntiin 5. lokakuuta. Lippujen myynnistä vastaa Lippupiste, jolla on aiemmin ollut pahoja vaikeuksia suosituimpien tapahtumien lipunmyynnin organisoinnissa.

Bono johdattelee bändinsä Olympiastadionille.

25.9.2009 8:01

Kun lipunmyynti Madonnan elokuiseen Suomen konserttiin alkoi helmikuussa, neuvoi Lippupiste ihmisiä ostamaan lippunsa R-kioskeista. Neuvo oli kuitenkin huono, sillä lähes kaikki kioskeille jonottamaan menneistä joutuivat poistumaan tyhjin käsin.

- Syy oli täysin Lippupisteen. Heidän palvelimensa oli tukossa, meidän yhteydet toimivat koko ajan, kertoi Rautakirjan valikoimapäällikkö Ola Partanen IS:lle.

Myös puhelinpalvelussa tapahtui pahoja sekaannuksia. Kun pitkään jonottaneet fanit vihdoin pääsivät läpi, heidän puhelunsa saattoivat yhdistyä toisille lipunostajille lipunmyyjien sijaan.

Myöhemmin Lippupiste tiedotti päivän, jolloin lunastamattomat liput palautuvat pyyntiin. Jälleen linjat tukkeutuivat, mutta jälleen soittaminen oli turhaa, sillä lupauksista huolimatta lippuja ei ollutkaan myynnissä.

Madonnan konsertti ei ollut ainoa, jonka kanssa Lippupisteellä on ollut vaikeuksia. Bruce Springsteenin kesäkuisen Tampereen-konsertin lipunmyynti muuttui fiaskoksi, kun Lippupisteen järjestelmä kaatui tunneiksi vilkkaimman lipunmyynnin aikaan.Välillä järjestelmä taas on toiminut jopa liian hyvin. Huhtikuussa Johanneksen kirkossa esitetyn Matteus-passion lippuja myytiin kahteen kertaan.

- Sekaannus johtui kaiketi Lippupisteen järjestelmähäiriöstä, Suomen Laulun Heidi Lepäntalo kertoi tuolloin.

Myös Metallican kesäisillä Hartwall-areenan keikoilla oli faneja, jotka kertoivat kahteen kertaan myydyistä lipuista. Sillä kertaa faneja onnisti: sillä heille hyvityksenä annetut uudet paikat olivat alkuperäisiä paikkoja paremmat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?