Palkittu näyttelijä Outi Mäenpää ei ota ulkonäköpaineita - Viihde - Ilta-Sanomat

Palkittu näyttelijä Outi Mäenpää ei ota ulkonäköpaineita

Outi Mäenpää on saanut viime viikkojen aikana sorvata kotinsa sisustusta uusiksi, sillä olohuoneeseen on pitänyt raivata tilaa kolmelle palkinnolle, Venla-patsaalle ja Jussi-patsaille. 42-vuotias Mäenpää onkin nyt hyvin työllistetty, mutta hän on huomannut, että keski-ikäinen nainen on elokuva-alalla väliinputoaja. Nuorille ja vanhemmille naisille riittää kyllä rooleja, mutta nelikymppisenä työtarjoukset yks kaks loppuvat.

12.2.2005 0:00

- Se on juuri se kriittinen ikä. Jos ajatellaan, että mies on pääosassa, niin naisen rooli on hankala. Nainen ei voi olla enää miehen tytär, mutta on liian nuori äidiksi. Vanhemmat naiskollegat sanovat, että nelikymppisenä tulee jonkinnäköinen seinä vastaan.

Naisen rooli on kuitenkin sikäli epäkiitollinen, että kun vuodet vierivät, alkaa ulkonäköön kohdistua entistä suurempia paineita. Ympäristön antama viesti on tyly: vain nuori ja rypytön nainen kelpaa, ja selluliitti on suorastaan syntiä.

Outia aika on kohdellut hellästi, mutta hän tunnistaa silti itseensä kohdistuvat vaateet.

- Näyttelijä on aina yhteisönsä tulkki, hän joutuu alistumaan ulkonäkökysymyksille. Mainosmaailman luoman kuvan mukaan kaunis nainen on se ainoa oikea. Minä en sitä suostu hyväksymään, vaikka se yleinen näkemys olisikin, Outi Mäenpää sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?