Tsaarin keittiö piipahtaa Suomessa - Viihde - Ilta-Sanomat

Tsaarin keittiö piipahtaa Suomessa

Julkaistu: 25.1.2001 0:00

Venäläisravintola Alexander Nevskissä vierailee juuri nyt suomalaisen huippukokin Ari Niemisen ruokalista.

Nieminen toimii executive chefinä New Yorkissa venäläisessä FireBird-ravintolassa (46th Street), joka kuuluu kaupungin kärkijoukkoon. Hän on myös perustanut Lontooseen samannimisen ravintolan.

-FireBird on kuin minun baby. En halua olla sieltä kauan pois. Työaika on yleensä 14 tuntia 6-7 päivää viikossa.

Nieminen on lukenut oivasti oppinsa tsaarin ajan keittiöhistoriasta.

-Sieltä löytyivät kaikki parhaat raaka-aineet. Keittiömestarit olivat etupäässä ranskalaisia ja viinejäkin tuotiin kunkin maan parhaista tarhoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?