Lappajärvi sekosi Kuorosota-voitosta - katso video - Viihde - Ilta-Sanomat

Lappajärvi sekosi Kuorosota-voitosta - katso video

Koko Lappajärvi on mennyt sekaisin. Tämä nähtiin maanantai-iltana, kun noin tuhat paikkakuntalaista vauvasta mummoon ahtautui Kylpylä Kivitipun ravintolasaliin katsomaan Kuorosodan voittajaa.

3.3.2009 7:18 | Päivitetty 3.3.2009 10:19

Kuoro sai suitsutusta kunnan johdolta ja yrityksiltä, eikä syyttä, sillä seitsemän viikkoa kestänyt sodankäynti on tuonut Lappajärvelle mittaamattoman määrän positiivista julkisuutta.

Vauvojen ja vaarien mukana myös kirkkoherra Kari Mantere saapui hurraamaan kuorolle. Kirkkoherran mukaan Kuorosota on yhdistänyt koko pitäjän väen ennennäkemättömän ihmeellisellä tavalla.

- Melkein sanoisin, että täälläkin on nyt on enemmän ihmisiä kuin Lappajärvellä on asukkaita, tuumasi Mantere ja pyyhki hikeä otsaltaan.

Hän yritti kurkotella, muttei nähnyt kuorosta vilaustakaan.

Lappajärven voitto on osaksi myös kirkkoherran ansiota, sillä hän on kehottanut seurakuntalaisiaan yhtymään Kuorosodan hurmokseen ja äänestämään kuoronjohtaja Timo Kotipellon kuoroa.

- Jumalanpalveluksen lopussa olen tavannut sanoa, ettei ole synti eikä häpeä äänestää Lappajärven kuoroa.

Mantere, 58, tunnustautuu raskaan rokin ystäväksi ja kertoo halunneensa itsekin Kuorosotaan laulamaan. Työt kuitenkin estivät karsintoihin osallistumisen.

- Vähän harmittaa, kieltämättä. Olen entinen Queen-fani, ja olisi ollut hienoa laulaa Queenin biisiä I Want It All, hehkuttaa kirkkoherra.

Kuorolaiset antoivat parastaan kotipitäjän keikalla, vaikka päällikkö Timo Kotipelto myönsi lievän väsymyksen.Hänen virallinen puheensa oli lyhyt ja paljonpuhuva.

- En nyt jaksa muuta sanoa kuin Jaahas, no niin! Rock The Metal Lappajärvi!, tuumasi Timo ja sai yleisön kiljumaan.

Riemu nousi kattoon viimeistään, kun Timo ilmoitti kuoronsa ensimmäisestä keikasta. Kuoro nousee lauteille Lappajärven omassa Tulivuori-rockissa 6. kesäkuuta.

Kirkkoherra Manterekin kertoi olevansa varma, ettei kuorosotahurmos lopu tähän.

- Se, joka on näin hienolla tavalla meidät yhdistänyt, ei lopu tähän. On tämä niin suuri juttu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?