Pyllähdyksiä, sanasekoiluja ja korvanapin karkailuja

Julkaistu:

Uutisankkurit hauskuttavat silloin tällöin tahattomasti tv-katsojia suorissa lähetyksissä.

Sanasekoilut, väärät videopätkät ja tekniikan pettäminen kirvoittavat nauruhermoja kotisohvilla, mutta pettää pokka uutistenlukijoiltakin.

Viimeksi tahatonta komiikkaa aiheutti lähetyksen lopussa tuoliltaan tipahtanut uutisankkuri Kirsi Alm-Siira, jonka suhtautuminen omaan mokaansa sai varmasti katsojien sympatiat puolelleen.

MTV3:n Huomenta Suomen juontaja Lauri Karhuvaara repesi täysin tuoliepisodin jälkeen, mutta mukaan mahtui myös pelon hetkiä.

- Keskustelin uutistuottajan kanssa ihan muista asioista ja sivusilmällä seurasin uutisia. Kyllä se nauru lopahti nopeasti, kun tajusin tilanteen. Oliko Kirsi ok? Karhuvaara muisteli keskiviikkoista välikohtausta.

Itse hän ei ole koskaan pudonnut tuolilta, mutta sanasekoiluja sattuu toisinaan.

- Täytyy vaan ottaa huumoria mukaan, koska mokat eivät ole kuolemanvakavia.

MTV3:n uutistenlukija Urpo Martikainen myöntää, että pieniä kömmähdyksiä sattuu joka lähetyksessä.

Välillä monimutkaiset nimet pistävät kuitenkin ankkurin tiukoille.

- Viimeksi joku oli laittanut tekstiin paririvisen islantilaistulivuoren nimen. Kun Eyjafjallajökull-nimi tuli ihan kylmiltään eteen, oli sen kanssa pikkaisen taiteilemista, Martikainen naurahtaa.

Kollega Pirjo Nuotio muistaa vielä Martikaisen hauskat mokat, kun Moskovan paraatista tuli kolmesti Moskovan paratiisi, ja korvakuuloke tipahti moneen kertaan miehen lukiessa papin murhasta.

Ylen uutistenlukija ja uutispäällikkö Matti Rönkä hauskuttaa YouTubessa Liljankukka-tulkinnallaan, vaikka laulu ei varsinaiseen suoraan lähetykseen päätynytkään.

- Muutama minuutti saattaa tuntua pitkältä odottelulta, ja jos akustiikka tuntuu hyvältä, ääntä voi siinä availla, Rönkä paljastaa lurituksensa syyn.

Isoja mokia ei ole miehen kohdalle sattunut, mutta suorassa lähetyksessä voi tapahtua mitä tahansa.

- Ei pidä sadatella tai tuskastua, koska silloin homma menee pieleen ja katsoja tuskastuu myös. Täytyy vaan todeta, että olinpas nyt väärässä kamerassa tai tämä pampula, joka lensi korvastani, on korvanappi. Sitten vaan jatketaan eteenpäin.

Nelosen urheilu-uutisten toimittajana ja ankkurina työskennellessään Viivi Avellanilta menivät välillä nimet huvittavasti sekaisin.

Yksi mieleenpainuvimmista nimimuunnoksista oli Toni Gardemeisterin muuttuminen Jägermeisteriksi. Ehtivätpä kamerat tallentaa myös yllättävän toteamuksen lähetyksen lopuksi:

Tässä oli kaikki urheilu-uutisista! Näkemiin! Nyt äkkiä kuselle.