Satu Taiveaho: Erossa pettyy itseensä - Viihde - Ilta-Sanomat

Satu Taiveaho: Erossa pettyy itseensä

Tv-kuuluttaja Maria Jungner, 35, kertoo tuoreessa Eeva -lehdessä avioeron aiheuttamista traumoistaan. Vaikka hän tapasi erokriisin keskellä Ylen toimitusjohtajan Mikael Jungnerin, uusi rakkaus ei poistanut vahvaa syyllisyyden ja epäonnistumisen tunnetta.

5.9.2008 6:58

- Nyt olen tehnyt itse sen pahimman, horjuttanut lasteni tukipilareita. Heillä varmasti onkin kaikki nyt hyvin, mutta minussa ei ole. Elän syyllisyyteni kanssa edelleen, Jungner sanoi Eevassa.

Myös muut eron kokeneet tietävät hyvin, mistä Maria puhuu. Kansanedustaja Satu Taiveaholle, 31, kävi hieman samalla tavalla: hän sai avioeronsa keskellä lohtua hyvältä ystävältään ja nykyiseltä aviomieheltään, itsekin eronneelta Antti Kaikkoselta. Taiveaho erosi ensimmäisestä miehestään 2005.

Mutta kukaan ei voinut auttaa Taiveahoa luopumisen ja eron tuskassa.

- Epäonnistumisen tunne nousee vahvasti esiin. Vaikka asiaa oli pohtinut mielessään jo pitkään ja monelta kantilta, ja asiaa oli yritetty yhdessäkin ratkoa, pettymystä omaan itseensä ei voinut välttää, Taiveaho sanoo.

- Itselläni se oli monen vuoden projekti: asuimme välillä erillämme ja taas yhdessä. Lopulta ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin erota. Oma prosessini asian käsittelemiseksi alkoi kuitenkin jo paljon ennen kuin jätimme avioeropaperit.

Rankinta erossa oli ikävä, josta ei tahtonut tulla loppua.

- Erosimme hyvissä väleissä ja molemmat olivat sisimmissään sitä mieltä, että tämä oli paras ratkaisu. Mutta irrottautuminen on niin vaikeaa. Surukin pitää surra, Taiveaho muistelee.

- Se, että pystyy päästämään toisen elämästään, on niin äärimmäisen vaikeaa. Mekin olimme yhdessä 11 vuotta, ja toinen tunsi minut läpikotaisin.

Katri Utula

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?