Peter Nyman aloittaa uutisankkurina: Aikuisen näköinen duuni

Julkaistu:

Toimittaja Peter Nyman, 43, aloittaa työnsä MTV3:n uutisankkurina elokuun alussa, ja ruudussa hänet nähdään ensimmäisen kerran maanantaina 9. elokuuta.

Mies odottaa uutta pestiään hyvillä mielin, mutta myöntää, että perhosia on vatsanpohjassa.

- Ihan hauskaa heittäytymistä niin sanotusti epämukavuusalueelle, kun ei tee pelkästään rutiinijuttuja vanhasta muistista, Peter sanoo.

- Uudet hommat herättelevät ja ravistelevat vähän. Pientä väreilyä pitääkin olla.

Uusi työ on Nymanille hyvin mieleinen, ja hän näkee itsensä remmissä pidemmänkin aikaa.

- Sytyn uuteen hommaan, koska on kiva palata tekemään oikeaa journalismia. Uutisankkuri on arvostettu ja aikuisen näköinen duuni, ja oikeastaan vastaus kysymykseen, mitä aiot tehdä isona, Peter kuvailee.

Nyman toimi 13 vuoden ajan TV1:n viihteellisen Uutisvuodon tuomarina ja juontajana. Millainen uutisankkuri hänestä tulee?

- Parhaassa tapauksessa jokainen ymmärtää pysyä omana yksilönään, koska itseään ei voi roolittaa keinotekoisesti. Sitä on mikä on, ja tekee homman omannäköisesti.

Suorassa lähetyksessä uutistoimitus joutuu olemaan jatkuvassa valmiustilassa, ja odottamattomatkin tilanteet on otettava haltuun.

- Toukokuussa uutisstudiossa käydessäni kävin tsekkaamassa ensimmäiseksi uutisankkurin tuolin rungon ja hydrauliikan. Ihan hyvältä vaikutti. Olen luottavainen, että tuoli jaksaa kantaa jopa minua! Mutta kaikkeen pitää varautua, jopa tuolin pettämiseen, Peter naurahtaa viitaten uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran maaliskuiseen tuolilta tipahtamiseen.

Lue lisää keskiviikkona ilmestyvästä Tv-lehdestä! Se sisältää kaikki viikon kesäelokuvat, kuumimmat ohjelmauutuudet ja parhaat uusinnat!