Ottolapsi-elokuvan arvostelu - Viihde - Ilta-Sanomat

Ottolapsi - lue IS:n arvostelu elokuvasta

Manaajan Regan-tyttö ja Ennustuksen Damien-poika saavat arvoisensa seuraajan Ottolapsen lettipäisestä Esther-tytöstä (Isabelle Fuhrman).

Miten niin tuhma? Isabelle Fuhrman elokuvassa Ottolapsi.­

6.11.2009 10:10

Edeltäjistään hän eroaa sikäli, ettei hänen - sanottakoon vaikka epäsosiaalista - käytöstään selitä demonin läsnäolo, vaan... No, eipä paljasteta elokuvan viime hetkille säästettyä yllätystä.

Espanjalaisen Jaume Collet-Serran ohjaama, talvisessa Kanadassa kuvattu Ottolapsi on psykologisesti virittynyt ja tavallista kiinnostavampi kauhuelokuva. Kate (Vera Farmiga) ja John (Peter Sarsgaard) ovat kolmannen lapsensa synnytyksessä menettäneitä vanhempia, jotka menetystään ja rakoilevaa suhdettaan paikatakseen adoptoivat orpokodista 9-vuotiaan Estherin.

Vääristä syistä hankittu lapsi ei ratkaise perheen ongelmia, vaan tuo mukanaan uusia.

Rakastettuna enkelimäinen Esther muuttuu pikku paholaiseksi heti, kun joku ei häntä hyväksy.

Eikä Estherin uusi perhe ole niin idyllinen kuin päältä näyttää. Kate on toipuva alkoholisti, ja Johnilla on taipumus joko sulkea silmänsä ongelmilta tai paeta niitä toisen naisen syliin.Heidän esikoispoikansa Daniel kokee Estherin tunkeilijaksi. Perheen kuopus, kuuro Max-tytär, sen sijaan ottaa Estherin avosylin vastaan.

Ottolapsi kuvaa etenkin alkupuolella osuvasti perheen sisäisiä jännitteitä. Lopussa elokuva valitettavasti pettää antamansa lupaukset, mutta sitä ennen se on ehtinyt tarjota kihelmöiviä hetkiä ja ainakin yhden mojovan yllätyksen. Lisäksi näyttelijät tekevät laatutyötä.

Ottolapsi kuvaa osuvasti perheen sisäisiä jännitteitä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?