Tämä virhe harmittaa Don Rosaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Tämä virhe harmittaa Don Rosaa

Eläkkeelle jäänyt mestarisarjakuvapiirtäjä Don Rosa on tyytyväinen uraansa. Vain yksi virhe harmittaa: erään tarinan jatko-osassa hän herätti kuolleen hahmon vahingossa henkiin.

Sarjakuvapiirtäjä Don Rosa ei osaa nimetä yhtä suosikkiaan ankkastarinoistaan. - Se on varmasti joku niistä, joissa on mukana Kultu Kimallus ja Roope. Minusta Kultussa on luonnetta.­

25.9.2010 11:07

Suurena Carl Barksin sarjojen ihailijana hän piirsi vuonna 1989 jatko-osan Barksin tarinalle Kulmikkaat munat. Barksin tarinassa esiintyy professori, joka lopulta ''vajoaa ikiuneen''.

- Olin niin nuori, kun luin sarjan ensimmäistä kertaa, etten tajunnut, että ikiuneen vaipuminen tarkoittaa kuolemista. Eihän Disney-sarjakuvissa voinut sanoa kuolemista suoraan. Luulin hahmon koisivan sängyssä, Rosa sanoo.

Jatko-osassa Roope tapaa saman professorin.

Entä minkä sarjan ankkapiirtäjä olisi halunnut vielä ehtiä tehdä?

- Ihmiset ovat 20 vuoden ajan halunneet, että kirjoittaisin tarinan siitä, miten Aku-setänsä luona asuvat Tupu, Hupu ja Lupu lähtevät etsimään oikeita vanhempiaan. Sen tarinan olisin voinut haluta tehdä, mutta en tiennyt, miten. Sopivaa lopetusta sille ei ole.

Ensimmäinen vaihtoehto on, että Tupu, Hupu ja Lupu eivät löydä vanhempiaan. Vanhemmat voivat olla myös kuolleet, mikä ei sekään sovi ankkamaailmaan.

Kolmas vaihtoehto on, että ankanpojat muuttavat oikeiden vanhempiensa luo asumaan. Se muuttaisi kaiken. Eivät he voi kuitenkaan jäädä myöskään Aku-setänsä luo, vaikka löytäisivätkin vanhempansa.

Viideskin vaihtoehto kävi Rosalla mielessä: Tupun, Hupun ja Lupun isä voisi olla jo joku Ankkalinnassa olemassa oleva hahmo.

- Se olisi liian outoa. Kulta-Into Pii?

Poistetut kohtaukset

Don Rosa kävi kuluneella viikolla Suomessa uuden kokoelmateokseensa Pako kielletystä laaksosta julkaisun yhteydessä. Seuraavaksi aletaan julkaista uutta kirjasarjaa, jossa Don Rosan sarjat tulevat aikajärjestykseen.

Rosa kertoo IS:lle, että kirjoissa julkaistaan sarjoista poistettua materiaalia. Yksi poistettu kohta on viittaus Tupun, Hupun ja Lupun vanhempien kohtaloon.

- Kirjoitin viittauksen alustukseksi sille, että teen vielä joskus tarinan vanhempien etsinnästä, Rosa kertoo.

Don Rosan Suomen-vierailu todisti jälleen, miten suosittu mies on Suomessa. Harmillisesti moni jäi ilman nimikirjoitusta jonotettuaan useita tunteja.

Lue viikonlopun Ilta-Sanomista, mitä Rosa haluaa sanoa faneilleen Suomen tapahtumista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?