Talent: Markku Laamaselta tulee jouluksi kaksikin levyä - Viihde - Ilta-Sanomat

Talent-Markku kahden levyn voimin joulumarkkinoille

Talent-kisassa säväyttäneen Markku Laamasen faneille on tiedossa mahtava joulu. 59-vuotiaan laulajan musiikkia julkaistaan pian kahden levyn verran.

30.10.2009 12:04 | Päivitetty 30.10.2009 18:18

Laamanen on tänään saanut valmiiksi osuutensa joulukuussa julkaistavaksi aiotulle soololevylle. Lisäksi markkinoille on tulossa kokoelma Laamasen 1970-luvun levytyksiä.

- Määrätynlainen hyvä fiilishän tässä on, tiettyä jännitystäkin. Tehdään niin hyvä levy kuin pystytään ja toivotaan, että se onnistuu, Laamanen kertoi saatuaan viimeisen biisin purkitettua.

Loppu jää levyä tuottavan Petri Munckin ja Sony BMG:n vastuulle.

Laamasen mukaan levylle tulee 11-12 kappaletta, joista suurin osa on nostalgisia hittejä. Mukana on myös muutama ennenkuulumaton sävellys.

- Tämä levytys tuli niin äkkiä, ettei uutta materiaalia ehditty juuri saada mukaan. Cover-biiseiksi valitsimme sellaisia kappaleita, jotka sopivat ääneeni. Se on tärkeää; ei tässä mitä tahansa kappaleita voi laulaa.

30 levytystä sisältävän 1970-luvun kokoelman julkaisee Warner Music. Mukana on niin taiteilijanimellä Gulliver esiintyneen Laamasen omia kuin samannimisen yhtyeen tallennuksia. Tunnetuin Gulliverin kappale lienee vuonna 1976 julkaistu Elli kuin karamelli.

Ihan ikioman levyn tekeminen noin 30 vuoden tauon jälkeen ei tullut Laamaselle minään ihmeellisenä asiana. Studiotyötä hän on tehnyt 2000-luvullakin: vuonna 2005 hän teki Irwin-tribuuttilevyn ja 2006 joululevyn.

- Ei tässä sinänsä mitään kummallista ole. Laskin tässä, että nyt minulla meni sadan levytetyn laulun raja rikki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?