Näin alkoi Coldplayn konserttikiertue - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin alkoi Coldplayn konserttikiertue

Coldplayn Viva la Vida -maailmankiertue käynnistyi maanantaina Lontoossa. Kiertueen nimi ei voisi olla osuvampi, sillä katsoja ei voi kuin ylistää elämää konsertin jälkeen.

Coldplayn keulakuva on laulaja-pianisti Chris Martin.­

17.6.2008 13:49 | Päivitetty 17.6.2008 15:50

Coldplay aloitti kiertueensa stadioneihin verrattuna varsin piskuiselta Brixton Academyn lavalta. Kyseessä oli faneille järjestetty ilmaiskonsertti.

Etelä-Lontoon kuulun keikkapaikan katto oli nousta ilmaan yleisön silkasta innostuksesta, kun yksi maailman suositummista yhtyeistä palasi kiertuelavoille parin vuoden tauon jälkeen.

Konsertin tunnelma oli intiimi. Brixtonin pienelle lavalle lavasteita ei ollut mahdollista sulloa.

Myöhemmin kiertueella sen sijaan nähdään muun muassa videomontaasi, jossa merkkimiehet, muun muassa Yhdysvaltain väistyvä presidentti Geroge W. Bush ja Britannian ex-pääministeri Tony Blair, tanssivat laulun tahtiin. Suurille estradeille päätyvät erikoiset videopallot ovat maksaneet bändille miljoona euroa.

Lauantaina ystäville ja sukulaisille Wembley-areenalla järjestetyssä harjoituskonsertissa laulaja Chris Martin muisteli itseironisesti lapsuuttaan.

- Pahoittelen tätä häpeällistä harjoituskaaosta. Tämä muistuttaa minua siitä, kun isäni vei minut Torquay'hin katsomaan ennen kauden alkua Liverpoolin peliä ja he olivat aivan ahterista. Tämä on meidän ennakko-ottelumme, mutta olemme täydessä vedossa, kun kausi alkaa. Onneksi teistä kenenkään ei tarvinnut maksaa tästä pennyäkään, Martin sanoi harjoituskonsertissa.

Eilen Coldplay lähes lunasti Martinin lupauksen: yhtye soitti lähes täydellisesti. Martinin harjoituksissa kipeytynyt jalkakaan ei näyttänyt hidastavan menoa.

- Te ette saa tästä rahoja takaisin, laulaja vitsaili.

Yhtyeen tuore levy kantaa erikoista nimeä Viva la Vida or Death and All His Friends. Martinin mukaan mutkikkaaseen nimeen päädyttiin, jotta jokainen kuulija voi itse valita mielentilansa mukaan, haluaako kutsua sitä elämän ylistykseksi vai synkistellä kuoleman kavereiden kanssa.

Coldplay aloittaa kiertueensa kolmella ilmaiskeikalla. Fanit ovat voineet voittaa lippuja konsertteihin Lontoossa, Madridissa ja New Yorkissa. Ensimmäisen maksullisen konserttinsa Coldplay soittaa 14. heinäkuuta Los Angelesissa.

Suomessa Coldplayta ei nähdä tälläkään kiertueella. Herkusta nautitaan Ruotsissa 18. syyskuuta, Norjassa päivää myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?