Lordin Amen sai oman kivipatsaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Lordin Amen sai oman kivipatsaan

Lordi-yhtye on saanut kiitosta taholta, jos toiselta. Viimeisin konkreettinen kiitos annettiin kitaristi Amenille, joka sai Mäntsälän yläkoulun ja lukion pihalla oman henkilökohtaisen kunnianosoituksensa.

27.6.2006 7:20 | Päivitetty 27.6.2006 11:47

Mäntsälä pystytti oman pojan kunniaksi Hard Rock -kiven: lähes kolme metrisen ja reilusti yli 400 kiloa painavan paasin, joka on tehty migmatiitistä, maailman kovimmasta kivilajikkeesta.

Mäntsälän lukiosta ylioppilaaksi vuonna 1991 kirjoittanut kalmamörkö oli Spinal Tap-henkisestä huomionosoituksesta vilpittömästi kiitollinen.

- Todella nöyränä otan tämän vastaan. Mieletön juttu. Ei muistomerkkejä joka pojalla ole, Amen kertoi jopa yhtyetoverinsa kateelliseksi tehneestä kunnianosoituksesta.

Eilen 34 vuotta täyttänyt Amen kiitteli kookasta paasia, jota hän kehtaa kavereilleenkin esitellä.

- Pieni möntti olisi ollut nolo. Tämä ei huku lumen alle eikä päälle ruoho kasva, kitaristi kehui.

Yleisötilaisuudessa paljastettu kivi on paikallista Aurora-graniittia, joka on maailman kovinta kiveä.

Mäntsälän kunnanhallitus teki kaksi viikkoa sitten päätöksen Amenin muistamisesta. Vaikka Euroviisujen voittajayhtyeen kitaristi onkin nykyisin helsinkiläinen, hän on käynyt koulunsa Mäntsälässä.

Kivi pystytettiin kuntakeskuksessa vierekkäin olevien Ehnroosin koulun ja Mäntsälän lukion pihalle. Amen kävi kyseisiä kouluja vuosina 1985-1991. (IS-STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?