Pride-iskusta järkyttynyt Jani Toivola huolissaan turvallisuudestaan

Julkaistu:

Näyttelijä-juontaja Jani Toivola kirjoittaa tänään Ilta-Sanomien paperilehden Mielipide-sivulla olevansa huolestunut turvallisuudestaan.

Huoli johtuu seksuaalivähemmistöjen järjestämää Pride-kulkuetta kohtaan taannoin suunnatusta kyynelkaasuhyökkäyksestä sekä Setan toimiston kohtaamasta ilkivallasta.

"Ensimmäistä kertaa, itse omasta seksuaalisuudestani julkisesti puhuneena ihmisenä, pelästyin ja mietin mitä seuraavaksi? Olenko itsekään turvassa omassa kotikaupungissani?" hän kirjoittaa.

"Näiden edellä mainittujen iskujen siivittämä keskustelu mediassa, eri keskustelupalstoilla sekä joidenkin päättäjien blogi-kirjoituksissa on mielestäni ollut paljolti hyvin ajattelematonta ja jopa rasistista. Edes siihen suuntaan viittaavat mielipiteet, että nämä väkivallanteot olisivat oikeutettuja tai jonkinlainen outo muistutus siitä, että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, ovat pöyristyttäviä.

Iskuissa on kyse puhtaasta vihasta ja väkivallasta. Viattomiin ihmisiin kohdistetusta aggressiivisuudesta, jota meidän ei millään muotoa tule hyväksyä. Tämänkaltaiset iskut ja ennen kaikkea se, miten me niihin yhteiskuntana suhtaudumme, määrittävät olennaisesti sen minkälainen on arvomaailmaltaan tulevaisuuden Suomi."