Toni Wirtanen: Onni löytyi vihdoinkin - Viihde - Ilta-Sanomat

Toni Wirtanen: Onni löytyi vihdoinkin

Apulannan keulahahmo Toni Wirtanen, 33, teki kolme peräkkäistä levyä oman elämänsä synkistä vaiheista.

Apulannan keulahahmo Toni Wirtanen teki kolme peräkkäistä levyä oman elämänsä synkistä vaiheista.

3.2.2009 7:00 | Päivitetty 3.2.2009 6:59

Uusin Kuutio (kuinka aurinko voitettiin) -albumi valmistui viime vuonna, ja se oli samalla synkän vaiheen viimeinen puuttuva palanen. Sitä ennen ilmestyivät levyt Kiila sekä Eikä vielä ole edes ilta.

-Ensimmäinen kolmesta levystä kuvaili räjähdyksen keskipistettä, jossa tuolloin olin. Sen jälkeen tuli toinen levy, jolloin ympärilläni oli vain tuhkaa. Elin pitkää ydintalvea, kertoo Toni rankasta elämästään muutaman vuoden takaa.

-Kolmas levy kertoo siitä, kun ensimmäinen vihreä kasvi tunkeutuu tuhkan läpi.

Toni haluaa kertoa asiat omalla tavallaan, sillä hän ei halua puida yksityiselämäänsä liian yksityiskohtaisesti läpi. Mutta sen hän myöntää, että yksityiselämä oli muutama vuosi sitten huonossa jamassa, ja siitä syntyivät myös levyjen kappaleet. Hän purki tuntojaan kappaleisiin ja työsti samalla oman elämänsä arkoja asioita.

-Se oli tosi raskas prosessi, ja olen nyt saanut sen saastan ulos itsestäni, enkä halua palata siihen enää koskaan. Nyt ajattelen, että jos alkaisin taas elää vähän.

Se on melko lievästi sanottu, sillä Toni on elänyt hyvää elämää jo jonkin aikaa.

-Olen erittäin onnellinen pitkästä aikaa.

-Olen saavuttanut elämässäni tämän pisteen aika monen mutkan kautta, olen jonkinlaisen omituisen kohtalon ajamana nyt. Kuulun siihen, missä olen. Yksi hienoimpia asioita on se, että en tunne levottomuutta. Osaan todella arvostaa sitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?