Starcraft II: Wings of Liberty palkitsee 12 vuoden odotukset - Viihde - Ilta-Sanomat

Starcraft II ylitti 12 vuoden odotukset

Kahdentoista vuoden aikana ilmiöksi ja käsitteeksi kasvanut Starcraft on yksi maailman suosituimmista videopeleistä jota pelataan edelleenkin aktiivisesti.

9.8.2010 9:41 | Päivitetty 9.8.2010 9:40

Se on muun muassa yksi suosituimmista videopelien ammattilaispelaajien lajeista, jonka ympärillä isot rahat liikkuvat. Menestyneimmät Starcraft-pelaajat ovat julkkiksia, etenkin pelin suorastaan kansallisurheilukseen valinneessa Etelä-Koreassa.

Seitsemän vuoden ajan työstetty jatko-osa tällaiselle ilmiölle onkin yksi vuoden suurimmista pelitapahtumista. Ellei jopa suurin, sillä Starcraft 2 nousi jo vuorokaudessa ilmestymisensä jälkeen vuoden 2010 myydyimmäksi PC-peliksi. Teos nousi suoraan myös Suomen listaykköseksi.

Kaikkien ennakko-odotusten ja -pelkojen jälkeen onkin hämmästyttävää havaita, että Starcraft 2 on paitsi hyvä peli, myös häikäisevä sellainen. Muun muassa Warcraft- ja World of Warcraft -peleistä tunnettu Blizzard on luonut videopelin, joka uudistuu jatkuvasti ja innostaa sellaisiakin pelaajia, jotka eivät entuudestaan perusta scifi-naksustrategioista.

Katso Ilta-Sanomien videoarvostelu Starcraft 2:sta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?