Starcraft II: Wings of Liberty palkitsee 12 vuoden odotukset - Viihde - Ilta-Sanomat

Starcraft II ylitti 12 vuoden odotukset

Kuvituskuva
Julkaistu: 9.8.2010 9:41, Päivitetty 9.8.2010 9:40

Kahdentoista vuoden aikana ilmiöksi ja käsitteeksi kasvanut Starcraft on yksi maailman suosituimmista videopeleistä jota pelataan edelleenkin aktiivisesti.

Se on muun muassa yksi suosituimmista videopelien ammattilaispelaajien lajeista, jonka ympärillä isot rahat liikkuvat. Menestyneimmät Starcraft-pelaajat ovat julkkiksia, etenkin pelin suorastaan kansallisurheilukseen valinneessa Etelä-Koreassa.

Seitsemän vuoden ajan työstetty jatko-osa tällaiselle ilmiölle onkin yksi vuoden suurimmista pelitapahtumista. Ellei jopa suurin, sillä Starcraft 2 nousi jo vuorokaudessa ilmestymisensä jälkeen vuoden 2010 myydyimmäksi PC-peliksi. Teos nousi suoraan myös Suomen listaykköseksi.

Kaikkien ennakko-odotusten ja -pelkojen jälkeen onkin hämmästyttävää havaita, että Starcraft 2 on paitsi hyvä peli, myös häikäisevä sellainen. Muun muassa Warcraft- ja World of Warcraft -peleistä tunnettu Blizzard on luonut videopelin, joka uudistuu jatkuvasti ja innostaa sellaisiakin pelaajia, jotka eivät entuudestaan perusta scifi-naksustrategioista.

Katso Ilta-Sanomien videoarvostelu Starcraft 2:sta!

Tuoreimmat osastosta