Tuomaristo nöyryytti! - Viihde - Ilta-Sanomat

Tuomaristo nöyryytti!

Nuorille tytöille tuli lunta tupaan Talent-kisassa.

Julkaistu: 8.10.2007 6:40, Päivitetty 8.10.2007 10:52

Sen piti olla Alexandra Herralan ja Sara Parpalan elämän suurin päivä. Mutta se päättyi täydelliseen nöyryytykseen.

- Tämän piti olla tyttöjen juttu ja heidän esityksensä. He odottivat kovasti sekä kokemusta että ammattilaisten palautetta heidän tanssistaan, Alexandran äiti Katariina Herrala kertoi eilen IS:lle.

Nelosella eilen esitetyn Talent -ohjelman tuomarit pilasivat 13-vuotiaiden tyttöjen jännittävän päivän täydellisesti.

Esityksen nähtyään tuomarit eivät juuri puuttuneet itse koreografiaan, vaan alkoivat arvostella kovin sanakääntein tyttöjen esiintymisasuja, mustia jumppatrikoita ja bikinimäisiä yläosia. Kansallisbaletin koreografi ja tanssija Sami Saikkonen pyysi jopa tyttöjen äidit takahuoneesta lavalle suomiakseen heitä.

- Tajuatteko te, kun tytöt pukevat tällaiset vaatteet päälle, mitä viestejä tässä annetaan? En halua nähdä 13-vuotiaita tyttöjä puolialastomina lavalla, Saikkonen jyrisi.

Tyttöjen äidit Katariina ja Anne puolustivat lapsiaan sanomalla, että telinevoimistelutaustan takia tytöt ovat tottuneet esiintymään voimisteluasuissa ja olivat itse valinneet nämäkin puvut.

- Tytöt olisivat kestäneet palautteen esityksestään, mutta asuihin puuttuminen oli tarpeetonta. Kenelläkään meistä ei käynyt mielessäkään, että tällaista palautetta voisi tulla, Katariina-äiti ihmettelee.

- Tuomareiden puheet kääntyivät suorastaan seksistiseksi keskusteluksi. Mistä heille tulee tällainen ajatus, että he näkevät itseään pikkutyttöinä pitävät tytöt seksikkäinä?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?