Speden, Veskun ja Eren yhteiselo oli loputonta riitaa

Vaikka legendaariset viihdetaivaan tähdet Spede Pasanen, Vesa-Matti Loiri ja Ere Kokkonen olivat läheisiä ystäviä, heidän välillään oli rajuja ja jatkuvia riitoja.

5.2.2009 6:09 | Päivitetty 5.2.2009 6:17

Riidat kuvaillaan tarkoin Komediateatteri Arenassa tänään ensi-iltansa saavassa Ere Kokkosen käsikirjoittamassa Spede ja kumppanit -näytelmässä.

Tositapahtumiin pohjautuvassa näytelmässä käydään läpi mm. sitä, kuinka Loiri oli väsynyt olemaan kansalle aina vain Uuno Turhapuro. Hän ei saanut roolistaan myöskään mielestään tarpeeksi rahaa.

- Mä haluan näistä Uunoista enemmän palkkiota. Sun käsikirjoitukset huononevat ja katsojaluvut tippuvat. Palkkiot pienenevät koko ajan ja ulosottomies soittelee joka viikko. Tajuatko sä Pertti, että mä olen kusessa! huutaa Vesku näytelmässä Spedelle.

Myös Ere syytti Spedeä usein maksamattomista tai liian pienistä palkkioista. Kyse oli miesten välisestä jatkuvasta kilpailusta - siitä, kuka heistä on paras.

Yksi kipeistä kohtauksista näytelmässä on se, kun Spede yritti laskea Eren palkkiota sopimuksenvastaisesti. Ere vei sopimusrikkomusasian oikeuteen ja voitti. Sen jälkeen ystävyys oli pitkään katkolla.

- Spedelle minä en enää töitä tee! uhosi Ere pitkään.

- Miehet yrittivät voittaa toisiaan aina työrintamalla. Ere sai joskus kipeän voiton Spedestä, mutta menetti samalla kaveruuden. Ere kertoo näytelmässä siitä, kuinka syvälle se sattui, kertoo esityksen tiedotuksesta vastaava Markku Veijalainen.

Spede syytti Ereä ja Veskua siitä, että he laittoivat kaikki rahansa viinaan ja pyysivät lisää palkkaa.

-Älä sitten ryyppää niitä rahoja, muistutti Spede useasti sekä Erelle että Veskulle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?