Genesis jännitti comeback-konsertissaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Genesis jännitti comeback-konsertissaan

Helsingissä tehtiin eilen rockhistoriaa: Genesis soitti ensimmäisen konserttinsa tällä kokoonpanolla yli 15 vuoteen - ja jännitti esiintymistä silminnähden.

Phil Collins ja Mike Rutherford nähtiin Stadionin lavalla.

12.6.2007 7:13

Kauniissa, valoisassa kesäillassa lavalle tuijotti 35000 silmäparia. Tuijotus oli intensiivistä, mutta yleisö riehaantui massakonserteissa tavallisiin, äänekkäisiin suosionosoituksiin vain harvoin.

Lavalle kelpasi toki katsoakin. Metallinen, koko lavan levyinen kaareva näyttö oli komein rakennelma, jota stadionilla on nähty kymmeneen vuoteen, sitten U2:n PopMart -kiertueen. Harmi vain, että suomalaisessa kesäillassa on liian valoisaa. Lavasta, filminpätkistä ja valoista ei saatu kaikkea irti.

Ja harmi, että Genesis oli kiertueensa ensimmäisellä keikalla. Vaikutti vahvasti siltä, että 15 vuoden yhteisen keikkatauon katkaiseminen oli jännittävä paikka näinkin kokeneelle yhtyeelle.

Bändin ydinkolmikosta kosketinsoittaja Tony Banks, 57, näytti niin keskittyneeltä, että kasvot olivat ilmeettömät kuin Myrskylinnut -sarjan sankarinukeilla. Yhdennäköisyyttäkin oli, jos nuket kuvittelee 40 vuotta sarjaa vanhemmiksi.

Basisti-kitaristi Mike Rutherford, 56, soitti eleettömästi myhäillen.

Suurin tähti, näyttelijänä ja sooloartistina menestynyt Phil Collins, 56, sitä vastoin antoi kaikkensa. Collins viihdytti välispiikeissä kuin stand up -koomikko, harkitusti ja täsmällisesti. Välillä hän pelleili kuin Speden Speleissä, heitteli tamburiinia ja teki vakavalla naamalla itsestään klovnin. Toki hän ehti laulaa ja soittaa rumpujakin.

Tarkoitus oli kai osoittaa, ettei tässä ihan tosikkoja olla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?