Salaa rakas -näytelmä voi olla teatterin uusi kestohitti - Viihde - Ilta-Sanomat

Salaa rakas on uusin kestohitti?

Helsingin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä ensi-iltansa 17. syyskuuta saava Salaa rakas -komedia aloittaa yhtä näyttävästi kuin monet kestosuosikeiksi nousseet näytelmät ja musikaalit.

Santeri Kinnunen esittää ensirakkautensa tapaavaa 40-vuotiasta nössöä sinkkumiestä, jonka mielitietty on Sanna June-Hydenin esittämä makkaratehtailijan tytär.­

8.9.2009 18:41

1920-luvulle sijoittuvaan puhenäytelmään on myyty jo ennalta ennätykselliset 26 000 lippua, vaikka ensi-iltaan on vielä viikko.

- Lippujen kysyntä yllätti minutkin. Olin ihan ihmeissäni, että miten tämä on mahdollista. Tämä on puhenäytelmälle ennätyksellisen hyvä luku, sillä useimmat musikaalitkaan eivät yllä samaan, teatterinjohtaja Asko Sarkola sanoo.

Aiemmin lähes yhtä hyvään ennakkomyyntiin on Kaupunginteatterissa yltänyt vain Diivat-näytelmä. Salaa rakas -komediassa myös itse näyttelevä Sarkola uskoo, että komedialle on tilausta.

- Suurimuotoisista komedioista on puutetta ja tässä näytelmässä on paljon myös ajankohtaisuutta: pääosissa on luuserimainen mieshahmo, joka ei ymmärrä naisia. Näytelmässä on paljon myötätuntoa miehiä kohtaan, Sarkola sanoo.

- Lisäksi näytelmässä tehdään satiiria julkkisten palvonnasta.

Teatterinjohtaja Asko Sarkola nähdään komediassa makkaratehtailijana, joka naittaa yhtiökumppanilleen tytärtään. Heidi Herala on makkaratehtailijan vaimo.­

Vuokko Hovatta esittää näytelmässä julkkiista, jonka palvonnasta tehdään jo satiiria.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?