Jungner poisti rakkausvideonsa netistä - piraattiversiot leviävät

Julkaistu: , Päivitetty:

Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner on poistanut vaimolleen Maria Jungnerille tekemänsä rakkausvideon YouTubesta. Syy poistopäätökseen on lähinnä se, ettei Jungner ollut maksanut Teosto-maksua videossa käyttämästään Frankie Goes To Hollywoodin -yhtyeen vanhasta hitistä.

Jungnerin tekemä poistopäätös ei kuitenkaan ole tarkoittanut sitä, että video olisi kokonaan kadonnut internetistä. Tästä ovat pitäneet huolen erilaiset muokatut piraattiversiot, joita on alkanut ilmaantua verkkoon.

Jungnerin kohuttu YouTube-rakkausvideo ehti parin viime päivän aikana herättää kummastusta ja hämmästystä. Jungner itse selittää koostamansa videon syyksi "mediakokeilua".

- Kyse on siitä, miten uutta mediaa voi käyttää henkilökohtaisten tunteiden jakamisessa, Jungner on sanonut.

- Väsäsin videon internetistä ja kännykästä löytyneistä klipeistä omaa ikävää lohduttaakseni. Laitoin videon YouTuben kautta Marialle. Vaimon versio oli intiimimpi. Tämä kesti paremmin julkisuutta, Jungner sanoin torstain Iltalehdessä.

Nimimerkki Minni605:n takana olevan Jungnerin rakkaudenosoitus kulkee nimellä "Minni ja Mikael". Frankie Goes to Hollywoodin jättihitti Power of Love soi taustalla, kun video lipuu suhteen alkuajoista nykyhetkeen.

- Vaimo tykkäsi videosta, Jungner paljastaa.

Toimitusjohtaja vakuutti 1,5 vuotta sitten, ettei puhu enää rakkaudestaan julkisesti.

Jungner torstaina, ettei hän ollut maksanut Power of Love -kappaleesta tekijänoikeusmaksuja.

- En maksanut, koska olin ulkomailla. Asia pitää selvittää.