Nämä julkkikset ovat joutuneet häiriköiden uhreiksi

Julkaistu: , Päivitetty:

Monet julkisuuden henkilöt ovat joutuneet häiriköiden piinaamiksi ja tappouhkauksien saajiksi kirjailija Reijo Mäen tavoin.

Salatuissa elämissä näyttelevä Teemu Lehtilä kertoi viime viikolla Ilta-Sanomissa saavansa viisi häirikköpuhelua päivässä sekä lukuisia kirjeitä, sähköposteja ja tekstiviestejä.

Omalla televisiosarjallaan kohauttaneet Timo T.A. Mikkonen ja Nina-vaimonsa ovat hekin saaneet tappouhkauksia.

Ex-missi Satu Tuomisto on puolestaan ollut viime aikoina tapetilla, sillä hänen sukulaismiehensä on mallin mukaan herjannut ja solvannut häntä lähettämällä haukkumakirjeitä eri tahoille. Myös entinen Miss Suomi Noora Hautakangas koki viime vuonna häirintää puhelimitse 5-10 kertaa päivässä.

Malli Sara Ramsay o.s. Hirvelä joutui 200-luvun alkuvuosina ahdistelijan piinaamaksi jopa kolmeksi vuodeksi. Häirikköpuhelut, uhkailu ja seuraaminen päättyivät vasta kun Hirvelä vei asian oikeuteen.

Kansanedustaja Saara Karhun ahdistelijapiina alkoi vuosikymmeniä sitten Karhun toimiessa Ylen TV2:n pääkuuluttajana.

Häiriköinti alkoi uudestaan aktiivisemmin, kun Karhu valittiin kansanedustajaksi vuonna 1999. Karhu pyrki vuosikausia eroon ahdistelijasta, ja asiaa sekä lähestymiskieltoa puitiin jopa hovioikeudessa asti.

Keväällä 1996 Poliisi TV:n juontajan Raija Pellin talo yritettiin räjäyttää. Teon takana oli rikollinen, joka ei ollut tyytyväinen Pellin ohjelmaan.

Viihdetaiteilija Danny eli Ilkka Lipsanen on joutunut kokemaan uransa aikana monenlaista ahdistelua kuten autoseurantaa, tappouhkauksia, puhelinsoittoja ja törkypostia. Sitkein piinaaja ahdisteli Dannya neljä vuotta.