Agents-kiertueen finaalissa yllätyksen tarjosivat veteraanitähdet - Viihde - Ilta-Sanomat

Veteraanitähdet yllättivät Agents-kiertueen finaalissa

Helsingin Tavastialla tehtiin suomalaista rockhistoriaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Vesa Haaja, Jorma Kääriäinen ja Topi Sorsakoski Tavastian lauteilla.

16.9.2009 10:29

Agentsin konsertin päättäneen Jailhouse Rockin tulivat lavalle laulamaan ensimmäisen aallon suomalaiset rockveteraanit Timo Jämsen ja Jussi Raittinen.

Jämsen, 66, menestyi Suomen rock-kuninkuuskilpailussa jo 50 vuotta sitten!Raittinen vietti puolestaan lavalla ja Tavalla myös syntymäpäiväänsä.

Agents-solisti Topi Sorsakoski onnitteli häntä omalla tavallaan.

- Ystävämme Raittisen Jussi täyttää tänään vuosia. En tiedä paljonko, joka tapauksessa alle 80 vuotta, Sorsakoski sanoi.

Raittisen mittariin tuli 66 vuotta.

Jailhouse Rockissa lavalla oli ahdasta, sillä Raittisen ja Jämsenin lisäksi lavalla oli koko Agents-yhtye. Kahteen loppuunmyytyyn Tavastian keikkaan päättyneellä Kaikkien aikojen Agents -kiertueella olivat laulajina kaikki elävät Agents-solistit Sorsakoski, Jorma Kääriäinen ja bändin nykyinen keulakuva Vesa Haaja.

Tunnelma kiertueen finaalissa oli poikkeuksellinen ennen Jailhouse Rock -finaaliakin. Yleisö kuunteli Agentsin rautalankaversioita rockklassikoista ja slaavilaisesta iskelmästä hartaan hiljaa.

- Nyt turvat tukkoon, Paratiisi tulee, vaimensi eräs varttunut rouva miesseurueensa, kun Agents kunnioitti kuollutta laulajaansa Rauli Badding Somerjokea.

Agents-solistit toivat tuulahduksen omilta aikakausiltaan. Vesa Haajan ja saksofonisti Juha Hurskaisen mukana Agents-soundi on lähdössä taas hieman uuteen suuntaan.

Jorma Kääriäisen Moskovan valot oli illan kohokohtia. Ja Sorsakosen Topi huojui lavalla kuin 1980-luvulla. Hopeinen kuu irtosi silti jäljittelemättömänä Topi-tulkintana.

- Hyvä yleisö, väärentämätön Topi Sorsakoski, Agents-kitaristi Esa Pulliainen kuulutti ja yleisö mylvi.

Väliaikoineen Kaikkien aikojen Agents -konsertti kesti yli kolme tuntia. Koko 12 esiintymisen Kaikkien aikojen Agents -kiertue oli menestys.

- Yhdeksän keikkaa oli loppuunmyytyjä, yhtyeen manageri Jukka Airaksinen kertoi IS:lle.

Yhtyeen vahvistuksena kiertueen soittanut Pedro Hietanen oli tyytyväinen.

- On ollut hieno kiertue. Oli hienoa saada soittaa näiden äijien kanssa, hän sanoi IS:lle keikan jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?