Foo Fighters Provinssirockin pääesiintyjäksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Foo Fighters Provinssirockin pääesiintyjäksi

Ensi kesänä 30-vuotisjuhlaa viettävän Provinssirockin ensimmäinen pääesiintyjä on julkistettu. Entisen Nirvana-rumpali David Grohlin johtama Foo Fighters nousee Provinssirockin lavalle sunnuntaina 15.6.

Foo Fighters saapuu ensimmäiselle isolle Suomen-keikalleen ensi kesän Provinssirockiin. Yhtyeen jäsenet vasemmalta ovat laulaja-kitaristi Dave Grohl, kitaristi Chris Shiflett, rumpali Taylor Hawkins ja basisti Nate Mendel.

22.1.2008 12:10

Tämä on vasta toinen kerta, kun Foo Fighters vierailee Suomessa. Edellinen kerta oli vuonna 2003, jolloin bändi soitti Tavastialla. Keikalle pääsivät tällöin vain vain kilpailussa lipun voittaneet.

Nyt stadionluokkaan noussut yhtye soittaa Suomessa osana Euroopan-kiertuettaan, johon kuuluu muun muassa kaksi iltaa legendaarisella Lontoon Wembleyn stadionilla.

- Olemme monena vuonna, ensimmäisen kerran vuonna 1995, yrittäneet saada Foo Fightersin Provinssirockiin siinä onnistumatta, mutta nyt kävi hyvin. Yhtyeen sunnuntain keikka kruunaa hienosti kolmikymppisiä juhlivan festivaalimme, Provinssirockin promoottori Juha Koivisto kommentoi huippukiinnitystä

Yhteensä neljä Grammy-palkintoa kahminut bändi on myynyt maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa levyä ja on tällä hetkellä menestyneimpiä amerikkalaisia rock-yhtyeitä. Suomessa Foo Fightersin albumeita on myyty yli 60 000 kpl.

Foo Fighters oli aluksi Grohlin sooloprojekti, jonka debyytti julkaistiin vuonna 1995. Tämän jälkeen mies kokosi ympärilleen bändin, joka on tähän mennessä julkaissut kuusi studioalbumia, live-albumin ja kaksi DVD:tä.

Bändin tunnetuimpia kappaleita ovat esimerkiksi Learn to Fly, All My Life, Times Like These, Best of You sekä bändin uusimmalta Echoes, Silence, Patience and Grace -levyltä tällä hetkellä radiosoitossa olevat The Preteder ja Long Road To Ruin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?